Intervju s selektorjem slovenske rekreativne malonogometne reprezentance Branetom Kerčmarjem | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Intervju s selektorjem slovenske rekreativne malonogometne reprezentance Branetom Kerčmarjem

alt

  1. Kako vi vidite možnosti Slovenije na evropskem prvenstvu miniEURO 2015?

Vsako evropsko prvenstvo je zgodba zase. Lansko leto nam v Črni gori nihče ni pripisoval možnosti, da igramo v finalu. To, da smo postali evropski podprvaki, je za Slovenijo zgodovinski uspeh. Letos bodo na nas druge reprezentance gledale drugače, ne obremenjujemo se s tem, ali nam bo uspelo ponoviti uspeh ali ne. Igrali bomo tekmo po tekmo ter poskušali dati vse od sebe.

 

  1. Koga vidite kot favorita?

 Veliko reprezentanc je dobrih, v Črni gori smo si ogledali lahko nekaj zelo zanimivih tekem. Kot favorite bi izpostavil domačine Hrvate, močni so tudi aktualni evropski prvaki Romuni, pa Nemci, Rusi itd.

 

  1. Kakšne cilje ima slovenska reprezentanca za miniEURO 2015?

 Primarni cilj slovenske malonogometne reprezentance je isti, kot je bil lani, in sicer upamo na uvrstitev naprej iz skupine v nadaljnji del tekmovanja. Vsaka tekma je borba zase, veliko pri uspehu doprinese tudi sreča na igrišču. Mi se bomo maksimalno potrudili, da bomo igrali tako kot znamo.

 

  1. Bo v reprezentanci kakšen nov obraz ali bo ostala enaka kot lani?

 V reprezentanco za miniEURO 2015 so bili povabljeni vsi reprezentanti, ki so zastopali Slovenijo na lanskem evropskem prvenstvu v Črni gori. Glavnina reprezentance je znana, se bo pa dodalo tudi nekaj novih obrazov, vse pa je odvisno od tega, koliko dosedanjih reprezentantov bo zastopalo Slovenijo tudi letos. Na državnem prvenstvu rekreativnih malonogometnih reprezentanc, ki bo v soboto, 20. junija 2015 v Piranu, bo potekal ta izbor, nekaj igralcev se bo povabilo v reprezentanco, če pa se bodo seveda dobro vključili v ekipo, bodo lahko v Vrsarju zastopali našo državo.

You must be logged in to post a comment Login