Kljub neosvojeni točki in izpadu po rednem delu, pustili dober vtis | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Kljub neosvojeni točki in izpadu po rednem delu, pustili dober vtis

Selekcija miniEURO 2012 Moldavija
miniEURO2012_Team_Slovenia_blue2_foto Narobe Studio

Reprezentanca Slovenije, 21.september, Kišinjev, tekma Slovenija:Nemčija, Foto: Ante Troskot

Avtogol odnesel točko z Nemci

Slovenska malonogometna rekreativna reprezentanca je miniEURO2012 začela z nesrečnim porazom proti favorizirani Nemčiji (3:2). Varovanci trenerja Gorana Mohorka so kljub utrjenosti po izjemno naporni poti do Kišinjeva z igro navdušili in celo dvakrat tudi povedli. Uvodno srečanje je bilo tri minute pred koncem srečanja odločeno v korist Nemcev z avtogolom.

Slovenci brez recepta za Slovake

Drugi dan predtekmovanja se je Slovenija po spremenjenem urniku zaradi petkovih popoldanskih vremenskih razmer dopoldan ob 10. uri pomerila s Slovaško in žal vknjižila visok poraz (6:0). Številka sicer ne izkazuje realnega stanja na terenu. Še posebej, če bi pogledali samo prvi polčas. Izjemno visoka posest žoge, vendar neučinkovitost v napadu. Ravno nasprotno so delali Slovaki, kaznovali so vsako napako Slovencev v obrambi. Pri zaostanku 2:0, takoj v začetku drugega polčasa, so Slovenci v zadnjih desetih minutah srečanja izenačenje iskali z vratarjem v polju. Taktika se ni izšla, kar je pomenilo še štiri zadetke v nebranjeno mrežo in konec možnosti za napredovanje v četrtfinale. Slovenija je na tej tekmi kar 6x zadela okvir vrat. 

 

miniEURO2012_Team_Slovenia_match8_foto ante troskot

Akcija s tekme proti Slovaški

Tudi Moldavci »močnejši«

V soboto zvečer se je reprezentanca Slovenije pomerila še z domačini Moldavci. Srečanje je bilo zelo pomembno za Moldavce, saj so potrebovali zmago za napredovanje. Svojo zadnjo tekmo na miniEURO2012 pred številnim občinstvom (verjetno druga najbolj gledana tekma na turnirju za finalom) na glavnem mestnem trgu v Kišinjevu so Slovenci začeli zelo odločno in neobremenjeno, saj več niso imeli možnosti za napredovanje. Vendar se je po zadeti vratnici in dosojenem kazenskem strelu po prekršku izven kazenskega prostora (pravico sta delila sodnika iz sosednje Romunije), strokovni štab slovenske reprezentance v drugem polčasu odločil, da zaigrajo tudi igralci, ki niso zaigrali na prvih dveh tekmah in tako zabeležijo svoj krstni nastop za reprezentanco. Tekma se je končala s porazom s 3:0. Slovenija se je tako od svojega premiernega sodelovanja na evropskem malonogometnem prvenstvu poslovila brez osvojene točke, a kljub temu na njem pustila dober vtis.

 

Himna pred začetkom tekme proti Moldaviji

 

Kazenski strel na tekmi Moldavija:Slovenija

 

Številni favoriti zaustavljeni že v predtekmovanju, zmaga sosedom Romunom

Že po skupinskem delu sta presenetljivo izpadli Anglija in Nemčija, eni ožjih favoritinj za letošnji naslov. Suvereno so proti svoji prvi veliki uvrstitvi stopali tudi igralci Hrvaške, vendar so jih ustavili čvrsti Slovaki, sopotniki na skupni poti v Kišinjev.Zadnji dan prvenstva oziroma v nedeljo 23. septembra se je s finalnimi obračuni končalo tretje evropsko prvenstvo v rekreativnem malem nogometu. V družbi 16 evropskih reprezentanc se je še tretjega zaporednega evropskega naslova veselilaRomunija, ki je v finalu pred 3000 gledalci z 2:1 ugnala Črno Goro. Končni bron je pripadel Čehom, potem ko so po kazenskih strelih ugnali Slovaško (7:6).

Izkušnje dobra popotnica za prihodnost

Igralci Moldavijo zapuščajo s pozitivnimi občutki in dragocenimi izkušnjami, ki bodo eden glavnih temeljev za bodoče (tudi prijateljske) nastope reprezentance. Tudi šest člansko strokovno vodstvo je po treh premiernih predvajanjih slovenske Zdravljice v športni opravi z državnim grbom na prsih lahko le delilo enkratne emocije. Ob tem je dobilo tudi težko pričakovano sliko o kakovosti vseh sodelujočih ekip, kot tudi o plusih in minusih lastne igre, kar bo s pridom izkoriščeno v pripravah na naslednji miniEURO. Ob dejstvu le enega kadrovsko nepopolnega reprezentančnega zbora in obetajočega se širšega izbora igralcev v naslednji sezoni, gre Sloveniji v prihodnosti pripisati le še vidnejši uspeh.

You must be logged in to post a comment Login