Kovačec, Zamuda in Kulčar po Fehervarju | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Kovačec, Zamuda in Kulčar po Fehervarju

christmas_cup_slo_hun9_960_500

Prijateljski turnir treh reprezentanc v madžarskem Szekesfehervarju je kljub slovenskima nastopoma v okrnjeni zasedbi postregel s kar nekaj pozitivnimi odgovori za prihodnost izbrane vrste. Prvo reprezentančno akcijo po minulem EMF EURO 2015 je s pozitivnimi občutki zapuščal debitant Kristjan Kulčar (ŠD Filovci), ob njem sta svoje vtise strnila še kapetan Srečko Kovačec in strokovni sodelavec Karl Zamuda.

christmas_cup_slo_hun6_200_300Srečko Kovačec je v “Fehervarju” ekipo prvič vodil kot kapetan: Proti Slovakom nismo imeli težav, na tem manjšem igrišču bi bili lahko še boljši. Madžari so imeli več menjav, bili tudi boljši od nas. Nekako me je zmotil le preblag sodniški kriterij, ki je botroval uvodnim trem zadetkom. Seveda pa nanj nismo odreagirali na nešportni način.” Kasneje izvemo še kaj o tem menita Karel Zamuda in Kristjan Kulčar.

“Pressing” Madžarov

“Prvič smo imeli ob sebi Kristjana Kulčarja, ki je hiter, ima svoje kvalitete, a kot ekipa nismo prišli do izraza, saj so gostitelji zelo tesno pokrivali, praktično na centimeter. Ob še dveh, treh igralcih, kot sta recimo Mitja (Flisar) in Marko (Balažic), bi bilo drugače.”

 

 

christmas_cup_slo_hun7_200_300Strokovni sodelavec Karl Zamuda je ekipo spremljal ob terenu: “Ni bilo slabo, glede na to, da smo nastopili nepopolni, po dodatni poškodbi Damjana Kaučiča pa proti Madžarom z dvemi rezervisti praktično brez klopi. Visok poraz je bil tako tudi posledica utrujenosti.”

Prenovljeni gostitelji

“So pa gostitelji nastopili le s parimi igralci z minulega EMF EURO 2015 (po starem miniEURO 2015), vsi njihovi novinci pa so bili futsal igralci. Kristjan? Bil je med boljšimi, z njim bi bilo v Vrsarju mogoče drugače.”

 

 

 

christmas_cup_slo_hun8_200_300Kristjan Kulčar je poskrbel za nov veter v ekipi: Z debijem sem zadovoljen, žal pa nismo bili kompletni. Vzdušje v ekipi je bilo dobro, z večino fantov se poznam že od prej. Je pa bilo nekoliko neugodno igrati z nogometno žogo na parketu. Slovakom smo bili enkovreden tekmec, celo boljši v drugem polčasu. Madžari pa so me presenetili, sestavili so ekipo z dobrimi posamezniki, prikazali so kar nekaj uigranih akcij”, je bil jasen podajalec dveh žog v slovaški mreži.

Ob tem nismo mogli mimo njegove septembrske smole

“Obžalujem odsotnost v Vrsarju in tisto poškodbo teden dni pred samim prvenstvom. Težko je bilo gledati fante od doma, kako igrajo. Na trenutke sem želel kar skozi ekran na teren”, še slikovito doda član državnih podprvakov iz Filovcev, gručastega naselja iz Prekmurja, na Dolinskem v občini Moravske Toplice, kjer je zanimanje po minulem državnem prvenstvu v Piranu in EMF EURU 2015 v konstantnem porastu.

Tudi zato, ker so, kot pravi nova pridobitev reprezentance, “drugi fantje videli, da lahko kaj dosežeš v malem nogometu”.


Foto: Malonogometno združenje Madžarske (Országos Mini-futball Szövetség)

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login