Nesrečen poraz proti štirikratnim evropskim prvakom Romunom v četrtfinalu | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Nesrečen poraz proti štirikratnim evropskim prvakom Romunom v četrtfinalu

SLO_ROM_04

Vrsar, 26. september 2015 – Štirikratni evropski prvaki Romuni so bili premočni tudi za Slovence in četrtfinalno tekmo dobili s 4:1. Že v 5. minuti srečanja so povedli z 1:0, a jim je kmalu po odlično izvedenem prostem strelu odgovoril Marko Karnet in zatresel romunsko mrežo za 1:1. V drugem polčasu so Romuni pritisnili in po tudi napakah Slovenije zadeli še trikrat za končni rezultat 4:1. Slovenija je tako peta najmočnejša evropska država v malem nogometu, kar je dober rezultat.

Nekaj razočaranja na slovenski strani ostaja, a kljub temu so pokazali na prvenstvu dobro igro. Kapetan Peter Pust je po tekmi povedal, da so bili nasprotniki močnejši: »Enostavno so bili Romuni danes premočni oziroma smo mogoče mi pokazali premalo želje za zmago, ampak tako je v nogometu, enkrat si boljši, enkrat slabši«. Trener Brane Kerčmar je na svoje varovance kljub vsemu ponosen: »Seveda sem ponosen na fante. Danes ne vem, kaj je bilo, fantje so se pri tistem vodstvu Romunije z 2:1 kar ustavili, ne vem, kaj je bilo. Mislim, da je bila to naša daleč najslabša tekma«.

Ne smemo pozabiti teh odličnih navijačev, ki so z nami v Vrsarju in nam stojijo ob strani že od prve tekme ter tudi vseh tistih, ki so pesti za fante stiskali od doma. Brez dvoma lahko rečemo, da na letošnjem prvenstvu tako dobrih navijačev nima nobena reprezentanca.

 

You must be logged in to post a comment Login