Predsednik MZS zadovoljen z žrebom | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Predsednik MZS zadovoljen z žrebom

Slovenska malonogometna reprezentanca je dobila svoje prve evropske nasprotnike na krstnem miniEURU2012 v Moldaviji. Igralci so nad iztekom četrtkovega žreba navdušeni. Kaj ne bi bili, ko pa bodo igrali otvoritveno tekmo z Nemci, vele nogometno nacijo, z Moldavci pred polnimi tribunami in objektivi medijev ter s premagljivimi Slovaki.

Predsednik MZS, Andrej Manfreda

Svoje vtise po žrebu je podal tudi predsednik Malonogometnega Združenja Slovenije (MZS) Andrej ManfredaAndrej Manfreda, predsednik MZS:
“Priznam, da sem vzhičen. Res sem. Maksimalno dober žreb. Zaradi Moldavcev v skupini in tekme proti njim bomo imeli najboljšo možno TV in ostalo medijsko pokritost. Imeli bomo spektakel pred nabitimi tribunami na glavnem trgu Chisinau proti Moldavcem, v petek ob 18. uri po našem času. Lahko si ga boste ogledali v živo prek interneta na moldavski Publika TV http://www.publika.md/. Odpiramo prvenstvo z Nemci katerih mediji na pol v šali zahtevajo minievropsko krono, ker velikemu bratu na EURU ni uspelo. “Die Weisse Balet” si pravijo. Beli balet proti slovenskim Črnim panterjem. Nemci bodo predvajali tekmo na web mediju, ki ima 5 milijonov različnih mesečnih uporabnikov. In ti bodo kot prvo himno na prvenstvu slišali našo Zdravljico. Slovaki? Enakopravni z nami in premagljivi. Vse tri ekipe so premagljive. Z vsakim lahko izgubimo, z vsakim lahko zmagamo. Odlično. Skupina C s Čehi, Angleži, Italijani in Črnogorci je ubijalska. Najlepše pa je, da so Črnogorci sposobni premagati vsakega iz svoje skupine. Imajo namreč največ izkušenj od teh treh ekip z igranjem 5+1 na 40x20m velikem igrišču. Čehi so najbolje organizirana in druga najbolj številčna malonogometna nacija v Evropi. Angleži in Italijani? No, saj veste. Odlično bo. In zelo pestro. Naš cilj v Moldaviji je, da … na koncu miniEURA2012 vam ga zaupamo javno.”


Predsednik opozori na namen in pomen tekmovanja.
“Izpostavil bi, da je celotna zgodba okoli miniEURA, MZS in EMF namenjena rekreativnim igralcem malega nogometa. Združujemo evropsko malonogometno rekreacijo in rezultat ni prioriteten. Seveda si vsak želi zmagati, ampak to ni prioriteta. Igralci, ki so registrirani v nogometnih zvezah (prve tri lige nogometa in prvi dve futsala), ne smejo tekmovati na najvišjem malonogometnem nivoju. Lahko tekmujejo znotraj lig, če jim to dopušča organizator lige, vendar na tekmovanjih za državnega prvaka ali na evropskem prvenstvu to ni dovoljeno. Cilj je, da kar največ ljudi spodbudimo, da se ukvarjajo z malonogometno rekreacijo, brez strahu pred tekmami z mnogo močnejšimi nasprotniki, ki ubijejo voljo do igranja, ker so mnogo bolje kondicijsko in tehnično pripravljeni. Dovolj nas ubija že dnevni ritem življenja, sprostitev po stresnih obveznostih naj bo zato čim bolj sproščena in prijetna ter brez grobosti.”

You must be logged in to post a comment Login