Reprezentanca danes na pot v Moldavijo | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Reprezentanca danes na pot v Moldavijo

Slovensko malonogometno reprezentanco danes ob 14. uri čaka dolga pot v Moldavijo, kjer bo sodelovala na premiernem evropskem malonogometnem prvenstvu za rekreativce – miniEURO2012. Devet igralcev bo v spremstvu šestčlanskega strokovnega štaba Slovenijo zastopalo na vsaj treh srečanjih v tekmovalni skupini A, znotraj katere se bodo pomerili s reprezentancami Nemčije, gostiteljice Moldavije in Slovaške.

Iz Kleč v Kišinjev

Reprezentanca se bo ob 12.45. uri zbrala v prostorih teniškega centra Gibišport v Klečah, kjer domuje tudi eno izmed letošnjih ljubljanskih ligaških tekmovanj, edino na umetni travi. Na dolgo pot proti moldavski prestolnici Kišinjev (Chisinau) bo pod vodstvom strokovnega štaba odrinila točno ob 14. uri, na cilj pa naj bi prispela v četrtek, predvidoma ob 16. uri.

Devet igralcev in strokovni štab

Slovenske barve bodo na miniEURU2012 branili: Damjan Bohar (KMN Satahovci), Peter Pust (AC Kondor), Jaša Krevs (Kinder Kleče), Dejan Grah (KMN Krajna), Mitja Stojisavljevič (KMN Mister Baby), Jože Golobič (Gostilna Les), Boštjan Preskar (Orlica Bar Slovenc), Ismir Berbič (Tristar) in Ernest Pušnik (Gibi 2).

Reprezentante bo spremljal šest članski strokovni štab v sestavi: Andrej Manfreda (predsednik), Branko Kerčmar (podpredsednik), Goran Mohorko (glavni trener), Miloš Narobe (protokol) ter Simon Detellbach in Urban Trunk (vodji lig).

Vse tri tekme v živo

Slovence je doletela tudi čast igranja otvoritvene (jutranje) tekme premiernega miniEURA. V petek, 21. septembra, jim bodo nasproti stali Nemci (07.00), še istega dne zvečer pa varovance trenerja Gorana Mohorka čaka še medijsko najbolj pokriti obračun z gostitelji Moldavci (18.00), kjer se pričakuje nastop pred nabito polnimi tribunami. Zadnjo tekmo v kvalifikacijski skupini A bo Slovenija odigrala dan kasneje v soboto, 22. septembra, ko se pomerila še s Slovaško (09.00). Vse tri tekme bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu (v živo) na spletnem kanalu PublikaTV. Na turnirju sodeluje 16 reprezentanc razdeljenih v 4 skupine, v nadaljnje boje (četrtfinale) pa se uvrstita po dve najbolje uvrščeni ekipi iz vsake skupine.

V hotelu pod pokroviteljstvom gostiteljice

Reprezentanca Slovenije bo imela v Moldaviji glede nastanitve in logistike sladke skrbi. Glavni letošnji športni dogodek v Moldaviji bo, podobno kot vse ostale sodelujoče reprezentance, namreč preživela v enem izmed treh hotelov s štirimi zvezdicami. Vsi trije se nahajajo v centru mesta Kišinjev, pet minut hoda od prizorišča tekem, ki je locirano na glavnem mestnem trgu in je opremljeno z montažnimi tribunami in reflektorji. Stroške bivanja vseh udeležencev miniEURO2012 (240 oseb) v popolnosti krije Malonogometna zveza Moldavije.

You must be logged in to post a comment Login