Slovenija z Nemci odpira miniEURO 2012 | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Slovenija z Nemci odpira miniEURO 2012

V moldavski prestolnici Kišinjev je bil v petek opravljen žreb skupin premiernega malonogometnega evropskega prvenstva miniEURO2012, ki ga glavno mesto Moldavije gosti med 21. in 24. septembrom. Nastopilo bo 16 reprezentanc, kroglice pa so Sloveniji namenile obetavno skupino A, znotraj katere se bo pomerila z Nemčijo, gostiteljico Moldavijo in Slovaško.

 

Prav Slovence in Nemce je doletela še dodatna čast, saj bo ta obračun tudi otvoritveni. Odličen žreb za Slovenijo! Slovenija je v skupini z Nemci, Slovaki in Moldavci. V petek, 21. septembra ob 8. uri, bomo odigrali otvoritveno srečanje z Nemci. Kasneje zvečer ob 18. uri z domačini Moldavci (moldavski čas 19:00), ob “prime timeu” in ob TV prenosu ter live streamingu pred nabito polnimi tribunami in najboljšim možnim spektaklom. Slišala in pela se bo Zdravljica. Neprecenljivo.

Naslednji dan v soboto, 22. septembra, se po dolgi noči podamo v boj za četrtfinale s Slovaki. Lepšega si skoraj ne bi mogli želeti. Malce nas skrbijo le zgodnje ure začetka tekem, kar pomeni, da se nam obetajo lepi moldavski sončni vzhodi, dolgi dnevi in pravo športno življenje. Petkovi tekmi z Moldavijo bo prisostvoval tudi izvršni direktor podjetja Duol, enega od pokroviteljev MZS, g. Nenad Protega, za katerega se bomo maksimalno potrudili, da bo doživel lepšo izkušnjo, kot ob komentiranju torkove nogometne tekme med Norveško in Slovenijo.

Žreb miniEURO2012, Kišinjev, Moldavija, 14. september 2012:

Skupina A: Moldavija, Slovaška, Nemčija, Slovenija

Skupina B: Romunija, Ciper, Izrael, Hrvaška

Skupina C: Češka, Anglija, Italija, Črna Gora

Skupina D: Grčija, Bolgarija, Turčija, Kazahstan

Iz vsake izmed štirih skupin napredujeta po dve moštvi. Osem ekip se nato v četrtfinalu (22.09) meri po sistemu izpadanja. Polfinalna obračuna bosta igrana 23.09, prav tako tudi tekma za 3. mesto in veliki finale.

You must be logged in to post a comment Login