Tekma Slovenija U21 - Slovenske Gorice | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Tekma Slovenija U21 – Slovenske Gorice

tekma_slovenija_sl.gorice_01

Slovenska izbrana vrsta je majski trening sklenila z novo pripravljalno tekmo, nasproti pa ji je tokrat stala reprezentanca Slovenske gorice, sestavljena pretežno iz odličnih igralcev NK Kapela, ki koraka proti naslovu prvaka Radgonske lige. Po seriji zmag so bili na izjemnem terenu Športnega centra Vidonci prvič doslej boljši izzivalci čete selektorja Štefana Ivaniča. Sicer pa se je nogometno popoldne v Vidoncih pričelo že nekaj ur prej s premiernim reprezentančnim zborom slovenske reprezentance do 21 let, ki je opravila prvi spoznavni trening s ciljem udeležbe na prvem evropskem prvenstvu kategorije U-21, ki bo julija v Pragi na Češkem.

Članski in U-21 selektor Slovenije Štefan Ivanič ni spregledal truda mladih upov, ki bodo v prihodnje z dobrimi predstavami trkali na vrata članske ekipe: »Žal se zbora U-21 niso mogli udeležiti vsi vpoklicani, a tudi z enajsterico prisotnih smo lahko za prvič zadovoljni. V bodoče rabimo še nekaj igralcev, da jih testiramo, v načrtih imamo še enega vratarja. Za evropski turnir si želimo uspešno pripraviti približno deset igralcev in dva vratarja. Ekipa je že dokaj sestavljena, nad pristopom sodelujočih sem presenečen, lahko pa že sedaj rečem, da bomo iz te ekipe črpali tudi okrepitve za člansko. Upam na format igralcev, ki bo sposoben igrati enak sistem tako v mladi kot v članski selekciji. Na seznamu so ta hip igralci večinoma iz Kapele, Vidma (Sveti Jurij ob Ščavnici) in Filovcev. Trening smo opravili, malo testirali sistem, v celoti je srečanje uspelo.«

Kljub prvemu pripravljalnemu porazu Ivanič zbere pozitivne vtise tudi iz članskega testa proti selekciji Slovenske gorice: »Poraz ali zmaga, vse je dobrodošlo. Iz vsakega potegneš nekaj dobrega in nato popraviš tisto, kar je slabega. Nasprotnik je bil soliden, kljub naši nekompletnosti, je pa res, da nismo realizirali priigranih priložnosti. Vsekakor dobra dodatna izkušnja, z vpogledom stanja tudi v situacijah, ko ekipi ne gre najbolje.«

V reprezentančni vrsti se je tokrat premierno predstavil Šmarčan Denis Petrovič dolgoletni igralec ŠD Šmarje-Sap (RL Grosuplje): »Občutki so dobri. Moram priznati, da sem pričakoval slabše pogoje, glede na to, da gre za amaterski nivo. Izkazalo se je ravno obratno. Kvaliteten trening, s fanti iz reprezentance smo se kar ujeli, nekaj malega nam je manjkalo pri izvajanju taktičnih sprememb. Nasprotniki? Igrali so dobro, še posebej mladi fantje, zabili so tisto, kar so imeli, mi smo bili manj natančni. Ob več skupnih treningih bi lahko tekmo zanesljivo dobili.«

Zaključujemo s spodbudno vestjo iz vrst strokovnega štaba. Selektorju Štefanu Ivaniču sta to pot prvič uradno asistirala Srečko Kovačec, ki bo po igralski reprezentančni poti opravljal funkcijo pomočnika selektorja oziroma trenerja ter Dragan Miličevič, ki bo v izbranih vrstah skrbel za vratarje.

Reprezentanca Slovenije se zahvaljuje vodstvu NK Kapele (Drago Bračko, Sandi Mulec in vsa ostala armada sodelavcev in navijačev), ki so bili domačini zbora in odlični gostitelji, vodstvu ŠC Vidonci za odlično pripravljeno igrišče s spremeljevalnimi objekti ter vsem partnerjem MZS, ki omogočajo in zaupajo v amatersko zgodbo (Napihljive hale in umetna trava DBS Inženiring, voda z močjo naravnega magnezija Magnesia, Sixt Rent A Car, športna oprema Joma, Pokali plakete medalje Skutnik, Avto Rajh Ljutomer in Murska Sobota, Europa Hostel Portorož in še mnogi drugi).

 


Foto: MZS

Trening Slovenija U-21

Zgodovinska Slovenija U-21

mzs_trening_u21_02

mzs_trening_u21_01

mzs_trening_u_21_06

mzs_trening_u21_03

mzs_trening_u21_05

mzs_trening_u21_04

Tekma Slovenija – Slovenske gorice

tekma_slovenija_sl.gorice_01

tekma_slovenija_sl.gorice_03

tekma_slovenija_sl.gorice_02

tekma_slovenija_sl.gorice_04

Ekipi Slovenija in Slovenske gorice

Od leta 2012 je MZS ustanovni in uradni član evropske malonogometne zveze EMF – European Minifootball Federation ter član WMF – World Minifootball Federation.
MZS zastopa v EMF in WMF slovenski amaterski mali nogomet. Vsako posamezno državo zastopa v EMF in WMF ekskluzivno le ena organizacija.
Vsaka uporaba tekmovanj, logotipov in ostalih dejavnikov MZS, EMF in WMF s strani tretjih oseb brez soglasja MZS ni dovoljena.

You must be logged in to post a comment Login