Avstralija domačin svetovnega prvenstva 2019 | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Avstralija domačin svetovnega prvenstva 2019

WMF World Cup 2019 Australia Perth 2

WMF WORLD CUP 2019 AVSTRALIJA PERTH

3. svetovno prvenstvo v malem nogometu 6/6 za amaterje, ki poteka pod okriljem WMF – World Minifootball Federation bo od 1. do 11. oktobra 2019 gostila Avstralija, na svoji zahodni obali v Perthu.

Reprezentanca Slovenije, pod okriljem MZS – Malonogometno združenje Slovenije, se je kvalificirala med 32 nastopajočih držav v evropski kvoti reprezentanc glede na ranking lestvico. To bo krstni nastop Slovenije na svetovnih prvenstvih, ki je do sedaj nastopala le v Evropi, na evropskih prvenstvih.

 

Predstavitveni video svetovnega prvenstva 2019 v Perthu

 

Čas, ko tekmuje ves svet – seznam kvalificiranih držav za WMF World Cup 2019

V družini “minifootball” je 5 kontinentov. Veliko dogodkov, tekem, tekmovanj in kvalifikacijskih prireditev je organizirano skozi leto, in si lahko predstavljamo samo, koliko ljudi je navdušeno, da je njihova ekipa kvalificirana za tekmovanje na višji ravni, kot je WMF World Cup 2019, ki se bo zgodil naslednjo jesen od 1. do 11. oktobra 2019 v Perthu v Avstraliji.

Vsaka medsebojna konkurenca je pomembna, saj gre za korak naprej, da bi pridobili nekaj večjega, uspeh na svetovni ravni. Ne samo reprezentance, ampak tudi države tekmujejo med seboj, da gostijo svetovno prvenstvo WMF. To bo tretja izdaja svetovnega prvenstva in videli smo, da sta dve državi na dirki – Avstraliji in Kazahstanu – bili obe popolnoma primerni za gostovanje dogodka, toda tokrat je bila zmaga na strani Avstralije.

Skupno bo nastopilo 32 držav, iz Evrope 12. Ključ evropskih kvalifikacij je bil, da se uvrsti prvih osem reprezentanc iz evropskega prvenstva EMF EURO 2018 Ukrajina ter še 4 reprezentance po evropski ranking lestvici. Slovenija smo se na svetovno kvalificirali na podlagi ranking lestvice, kjer smo osmi med 34 državami.

Ranking lestvica, ki je bila podlaga za uvrstitev Slovenije:

EMF ranking lestvica držav 18-09-2018

EMF ranking lestvica držav 18-09-2018

Na spletni strani EMF – European Minifootball Federation si lahko ogledate trenutno evropsko ranking lestvico.

Ekipe, ki so se že kvalificirale na svetovno prvenstvo:

EVROPA
Češka
Romunija
Velika Britanija
Kazakhstan
Bosna in Hercegovina
Srbija
Ukrajina
Črna gora
Rusija
Madžarska
Hrvaška
Slovenija

AFRIKA
Slonokoščena obala
Senegal
Tunizija
Libija
Dve mesti sta še odprti

AMERIKA
Čile
Gvatemala
Mehika
Brazilija
ZDA
Argentina
Venezuela

AVSTRALIJA IN OCEANIJA
Avstralija
Še eno mesto je odprto

AZIJA
Pet mest je še odprtih

Število 32 nastopajočih reprezentanc iz vseh 5-ih kontinentov je tisto, kar pomeni “svet”, kar zadeva “minifootball” oz. mali nogomet za amaterje in na kar smo lahko vsi iz malega nogometa ponosni. Prepričani smo, da bomo naslednjo jesen v Avstraliji priča najvišji kakovosti svetovnega malega nogometa.

Logotip prvenstva

WMF World Cup 2019 Avstralija na beli

WMF World Cup 2019 Avstralija bel na crni

WMF World Cup 2019 Avstralija na zeleni

 

Mesto Perth domačin svetovnega prvenstva

Mesto Perth je moderno mesto (Zahodna Avstralija) s prepoznavno “Mediteransko” klimo skozi celo leto ter slovi po izjemnih plažah in kvaliteti življenja.  Je glavno mesto in največje mesto avstralske zvezne države Zahodna Avstralija. Četrto najbolj naseljeno mesto v Avstraliji, z 2 milijona prebivalcev.

Perth je del Južno-zahodnega deželnega odseka zahodne Avstralije, z večino metropolitanskega območja. Prvo naseljeno naselje je bilo višje ob reki Swan. Osrednja poslovna četrt mesta in pristanišče (Fremantle) pa sta bila zgrajena kasneje nižje ob reki. Perth je na sedmem mestu na seznamu najbolj zanimivih mest na svetu. Povprečna dnevna temperatura zraka v oktobru je 24 stopinj. Časovna razliko v tem času med Slovenijo (jesen) in Perthom (pomlad) je 6 ur. Primer: če je tekma reprezentance v Perthu zvečer ob 20 h je v Sloveniji ura 14 h.

 

Avstralija zemljevid Perth

Pomembna turistična destinacija

Kot posledica relativne geografske izolacije Perth ni nikoli imel potrebe za razvoj velikih tovarn proizvodnih industrij. Osredotočeni so bili na proizvodnjo tovarn, ki služijo neposrednim potrebam svojih prebivalcev in nekaterih specializiranih področij. V zadnjem času predvsem tržni niši ladjedelništvo in vzdrževanje ladij. Preprosto je bilo ceneje uvažati vse potrebne izdelke iz vzhodnih držav Avstralije ali iz čezmorskih držav.

Turizem v Perthu je pomemben del gospodarstva saj ga letno obišče okoli 3 milijone domačih obiskovalcev in 1 milijon tujih gostov. Turistične poti običajno vodijo v središče mesta, pristanišče Fremantle, na obalo in reko Swan.

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 13 Perth Stadium and sports precinct

Perth Stadium v ozadju Perth City in reka Swan ter čisto zadaj obala morja

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 17 Perth Beach Perth City

Perth City

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 15 Perth Beaches Lucky Bay

Perth plaže – Lucky Bay

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 20 Perth Beach

Perth plaže

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 21 Perth City

Perth City

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 19 Perth City wallpaper

Perth City

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 14 Perth Skyworks 2017 Australia Day

Perth – Ognjemet ob proslavi Dneva Avstralije

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 12 Scarborough Beach Perth

Perth plaža Scarborough

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 11 Perth Fremantle

Perth – pristanišče Fremantle

 

WMF World Cup 2019 Australia Perth 10

 

Več o WMF – World Minifootball Federation najdete na tej spletni strani MZS- Malonogometnega združenja Slovenije v meniju WMF.

 

 

You must be logged in to post a comment Login