Člani in podporniki MZS
slomalinogomet.si

Člani in podporniki MZS

Člani in podporniki Malonogometnega združenja Slovenije – MZS

Samostojno delovanje je težje kot usklajeno delovanje v skupini zato vas vabimo, da postanete člani ali podporniki uspešne malonogometne zgodbe. Malonogometni rekreativci amaterji v Sloveniji, Evropi in svetu imamo cilj, da se skupno s pomočjo slovenskega Malonogometnega združenja Slovenije – MZS, evropske malonogometne zveze European Minifootball Federation – EMF in svetovne malonogometne zveze World Minifootball Federation – WMF ter ostalih nacionalnih rekreativnih malonogometnih zvez, združenj in društev, doseže uspešna globalna malonogometna rekreativna skupnost.

Ključne točke delovanja članov in podpornikov MZS so sledeče:

Organiziranje članstva in delovne strukture
Državna prvenstva “Za Prvaka Slovenije”
Evropska prvenstva “EMF EURO”
Evropska prvenstva za mlaše od 21 let “EMF EURO U-21”
Evropske Lige Prvakov “EMF CHAMPIONS LEAGUE”
Svetovnega prvenstva “WMF WORLD CUP”
Prijateljske in revijalne tekme A reprezentance, reprezentance U-21 in reprezentance veteranov
Prijateljske tekme rekreativnih ekip ter reprezentanc lig
Pomoč organizatorjem lig pri organiziranju lig
Pomoč sponzorjem in partnerjem pri nacionalnem, lokalnem in mednarodnem trženju

Če se prepoznate v kakšni od naštetih smernic delovanja ste vabljeni kot posamezniki, organizatorji lig, vodje ekip, društva, zveze, podjetja, da se nam pridružite kot simpatizerji ali člani in aktivno sodelujete v razvoju slovenskega in svetovnega rekreativnega malega nogometa. Lahko tudi kot del upravnih odborov in komisij slovenskega združenja ali evropske zveze oziroma na kakšen drug način, ki bolj ustreza.

Za več informacij o članstvu in podporništvu nam prosim pošljite e-pošto na mzs@slomalinogomet.si.

Državno prvenstvo ZA PRVAKA SLOVENIJE

MZS – Malonogometno združenje Slovenije organizira nastopanje ekip lig na zaključnem turnirju Za Prvaka Slovenije v malem nogometu za rekreativce od leta 2012. Iz vsake lige lahko nastopi več ekip in ne nujno zmagovalne ekipe. Pravico nastopa na državnem prvenstvu imajo vsi polnoletni igralci razen tistih, ki so kot igralci registrirani v 1., 2. nogometni ali futsal ligi. Če ekipa na podlagi smernic nima dovolj igralcev jih lahko sestavi iz igralcev ostalih nastopajočih ekip v okviru iste lige. Vodilo pri izbiri nadomestnih igralcev naj bo fair-play, karakterne lastnosti ter kvaliteta igre igralca.

Zaključni del prvenstva na podlagi turnirskega principa poteka na umetni travi na igrišču velikosti 46 x 26m na gole velikosti med 5 x 2 m po sistemu 5+1 z nogometno žogo #5. Kraj igranja finalnega dela prvenstva se dolči vsako leto posebej. Finalni turnir se ne glede na število prijavljenih ekip odigra v enem dnevu. Igralni čas je 2 x 12 min oz. 2 x 15minut. Ekipe so razdeljene v skupine kjer najboljša dva nadaljujeta tekmovanje v zgornjem delu izločilnih tekem, ostale ekipe pa v spodnjem delu izlčilnih tekem. Uporablja se tekmovalni sistem dvojni knock-out tako, da ima vsaka ekipa možnost popravnega izpita. Ko ekipa izgubi tekmo v zgornjem delu se pridruži spodnjem delu. Ko ekipa izgubi srečanje v spodnjem delu zaključi s tekmovanjem. Zmagovalca zgornjega in spodnjega dela se pomerita v finalu.

K sodelovanju so povabljene vse rekreativne ekipe v Sloveniji ne glede na njihovo članstvo v katerikoli organizaciji.

Logotip Za Prvaka Slovenije

Evropsko prvenstvo EMF EURO

V okviru MZS in EMF – European Minifootball Federation se organizira možnost nastopanja igralcev rekreativnih lig v slovenski reprezentanci malega nogometa za rekreativce.
Poleg izbora igralcev, ki se opravlja tudi na finalu državnega prvenstva imajo organizatorji lig in vodje ekip sami možnost, da predlagajo igralce, ki bodo nastopali za reprezentanco. Kvota za posamezno ligo in regijo se določi v okviru smernic MZS.

Igralci reprezentance niso stalni in se izbirajo iz širšega nabora igralcev s ciljem čim širše popularizacije. Z reprezentanti se bo v okviru možnosti vedno poskušalo enakovredno pokriti zastopanost vseh regij v Sloveniji.

Cilj nastopanja na evropskem prvenstvu EMF EURO, ki poteka vsako leto od leta 2012, ni samo rezultat ampak tudi drugi elementi, ki jih prinesejo nastopanja v rekreativni državni reprezentanci in druženje s podobno mislečimi iz različnih držav.

Več informacij o krovni evropski rekreativni organizaciji za mali nogomet EMF (European Minifootball Federation), njenih članicah in miniEURO dobite na www.eurominifootball.com.
Informacije o krovni svetovni rekreativni organizaciji za mali nogomet WMF (World Minifootball Federation), njenih članicah in svetovnem prvenstvu dobite na www.eurominifootball.com.

Logotip EMF EURO 2016 Madžarska Szekesfehervar
 

Evropsko prvenstvo za mlade do 21 let EMF EURO U-21

Evropsko prvenstvo za igralce do 21 let EMF EURO U-21 bo prvič organizirano leta 2016.
Udeležilo se ga bo 8 povabljenih reprezentanc, med njimi tudi Slovenija.

Logotip EMF EURO U21 2016 Praga
 

Evropska Liga Prvakov za ekipe EMF CHAMPIONS LEAGUE

V letu 2016 bo v okviru EMF prvič organizirano prvenstvo Evrope za ekipe. Najboljše in povabljene ekipe iz vsake države se bodo potegovale za ekipno krono Evrope.
Maksimalno se lahko udeleži zaključnega dela EMF CHAMPIONS LEAGUE po 8 ekip iz vsake države v odvisnosti od rangiranja le te.

Zaključni turnir Lige Prvakov se bo do nadaljnjega odvijal pri nas v Sloveniji, v Mariboru.

EMF CHAMPIONS LEAGUE logo
 

Svetovno prvenstvo WMF WORLD CUP

Svetovnega prvenstva se udeležijo najbolje rangirane države iz vsakega kontinenta.
Prvo svetovno prvenstvo je bilo organizirano leta 2015 v Združenih državah Amerike (ZDA). Naslednje svetovno prvenstvo bo organizirano leta 2017.

WMF - World Minifootball Federation logotip

 

Finance

Ena od smernic EMF, WMF in posledično MZS je tudi olajšanje delovanja malonogometne rekreacije s pomočjo sponzorskih sredstev in sponzorskega blaga in storitev. Organizatorjem lig, turnirjev in ekipam se bo sčasoma omogočala delitev prihodka, blaga in storitev ustvarjenega iz trženja svetovne, evropske in slovenske rekreativne malonogometne organizacije, WMF, EMF in MZS.

Odpirajo se tudi možnosti za financiranje iz evropskih denarnih skladov na podlagi projektov WMF, EMF in MZS, ki bodo zajemale projekte in programe vseh nacionalnih malonogometnih organizacij pod eno streho. S tem se poveča možnost pridobitve sredstev kajti obširnejši in večnacionalni projekti imajo znotraj Evropske Skupnosti (EU) prednost.

EMF je priznan v Evropski Skupnosti (EU) s strani Evropske komisije za šport kot vodilna organizacija za rekreativni mali nogomet.
http://ec.europa.eu/sport/annexes-sport/european-sport-federations_en.htm

Nacionalne malonogometne organizacije članice WMF in EMF bodo nastopale kot povezovalni člen v korist rekreativnih igralcev in organizatorjev lig ne glede na njihovo organizacijsko obliko z vso podporo in prenašanjem znanja iz različnih lokalnih okolij znotraj države in s prenosom znanj iz ostalih držav. Cilj delovanja rekreativnih organizacij članic WMF in EMF je povečati rekreativno udeležbo v malonogometnih tekmovanjih kot podlago za zdravo in uspešno lokalno skupnost, ki je lahko osnova za nižanje stroškov za zdravstvo in ostale socialne transferje.

 

Blagovne znamke in ostale avtorske pravice

Od leta 2012 je MZS ustanovni in uradni član evropske malonogometne zveze EMF – European Minifootball Federation ter član WMF – World Minifootball Federation.
MZS zastopa v EMF in WMF Slovenijo in slovenski rekreativni amaterski mali nogomet. Vsako posamezno državo zastopa v EMF in WMF ekskluzivno le ena organizacija.
Vsaka uporaba in navajanje tekmovanj, logotipov in ostalih dejavnikov MZS, EMF in WMF s strani tretjih oseb brez soglasja MZS ni dovoljena.

 

You Play!

 
 
 
 

You must be logged in to post a comment Login