Državni prvaki v malem nogometu so KMN Videm – Gostilna pri Maji | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Državni prvaki v malem nogometu so KMN Videm – Gostilna pri Maji

alt

alt

Ekipa KMN Videm – Gostilna pri Maji je postala državni rekreativni malonogometni podprvak ter tako ubranila lanskoletni naziv prvaka. V izenačenem boju so jim morali po rezultatu 1:1 in kazenskih strelih premoč priznati ekipa Filovci, ki so tako drugouvrščeni. Tretji so bili ekipa Loška dolina. Naziv najboljšega vratarja je pripadel Andreju Horvatu iz Vidma, ki je v finalu ubranil kazenska strela. Najboljši strelec je postal Darko Zorko, prav tako igralec KMN Videm. Za najkoristnejšega igralca (MVP) prvenstva je bil izbran Kristjan Kulčar, igralec Filovcev.

Najboljši strelec in kapetan ekipe KMN Videm – Gostilna pri Maji Darko Zorko je povedal, da je bilo letos težje zmagati, ker so branili naslov državnih prvakov, da pa so prišli na prvenstvo z namenom, da zasedejo najvišja mesta. Najkoristnejši igralec prvenstva (MVP) Kristjan Kulčar, igralec Filovcev, je po tekmi dejal, da so morali priznati premoč Vidmu, saj so kot zmagovalci spodnjega dela tekmovanja (dvojni knockout sistem), morali v dnevu odigrati nekoliko več tekem.

Peter Pust, kapetan slovenske malonogometne reprezentance in član IO MZS, si je skupaj s selektorjem ogledal tekme in igralce ter ugotovil, da »imamo potencial za krpati mesta v reprezentanci, to pa nas bi lahko popeljalo do najvišjih mest na evropskem prvenstvu miniEURO 2015 v Vrsarju«.

Na štirih nogometnih igriščih v Piranu se je med seboj pomerilo 14 najboljših rekreativnih malonogometnih ekip v Sloveniji. Tekmovanje je potekalo po sistemu dvojni knockout, kar pomeni, da ekipe, ki se v prvem delu niso uvrstile naprej, so bile razvrščene v spodnji del tekmovanja in se pomerile med seboj. Zmagovalna ekipa spodnjega sistema, Filovci, je bila tudi finalist.

Na dogodku pa smo srečali tudi košarkarsko legendo Gorana Dragiča, ki je za nas spregovoril nekaj besed. 

Video izjava Darka Zorka po finalni tekmi je tukaj.

Video izjava Kristjana Kulčarja po finalni tekmi je tukaj.

 

Zaključni turnir državnega prvenstva Slovenije za rekreativce so podprli tudi naslednji parterji, za kar se jim najlepše zahvalujejmo:

• Zračne hale, umetna trava, beduin šotori – DBS Inženiring (www.dbs-engineering.com)
• Graverstvo, pokali in medalje – Miran Skutnik, Arclin pri Celju (www.graverstvo-skutnik.com)
• Osvežilne pijače – Radenska (www.radenska.si)
• Žoge in ostala unikatna športna oprema – Fidasports (www.fidasports.com)
• Malonogometni medij Kapodol (www.kapodol.com)
• Barcaffe kava – Atlantic Grupa (www.barcaffe.com)
• Prenočišča – Europa hostel Portorož (www.ehp.si)
• Prevozi – Kargo Trade (www.kargotrade.si)
• Hrana – skupina AVE (www.ave.si)

 

You must be logged in to post a comment Login