Državno prvenstvo 2016 | Razpis | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Državno prvenstvo 2016 | Razpis

Stadion Piran MZS državno prvenstvo 2016 - mali nogomet za rekreativce

MZS vabi na 5. državno prvenstvo 2016 Slovenije v malem nogometu za rekreativce

Državno prvenstvo 2016 – Za Prvaka Slovenije

Mestni stadion NK Portorož – Piran, Piran, sobota, 25. junij 2016

MZS – Malonogometno Združenje Slovenije www.slomalinogomet.si organizira državno prvenstvo 2016, 5. zaključni malonogometni turnir za rekreativnega državnega prvaka Slovenije 2016 med člani in veterani +38.

 

POGOJI ČLANI

Vsako ligo lahko zastopajo največ tri ekipe in pokalni zmagovalec. Pravico do nastopa imajo vse ekipe, ki so nastopale v rekreativnih malonogometnih ligah v Sloveniji v tekmovalnih sezonah 2014/2015, ali 2015, ali 2015/16 ali 2016. Prednost pri udeležbi imajo prvo tri uvrščene ekipe in pokalni zmagovalci (zaključni turnir lige). Pravico nastopa imajo tudi prve štiri uvrščene ekipe iz zaključnih turnirjev državnih prvenstev 2014 in 2015. Če je pokalni zmagovalec lige isti kot prvak lige ga lahko nadomesti drugo uvrščena ekipa pokala (zaključnega turnirja lige). Ekipe so lahko sestavljene tudi iz poljubnih igralcev iz različnih ekip iste lige, če ekipa, ki je upravičena do nastopa, nima na razpolago dovolj svojih igralcev.

 

POGOJI VETERANI

Nastopajo lahko poljubne veteranske ekipe. Nastopanje veteranske ekipe v ligi ni pogoj. Lahko nastopajo tudi ekipe, ki ne igrajo v ligah. Pravico do nastopa imajo vsi, ki so državljani Republike Slovenije in rojeni leta 1977 ali starejši (starost 38 let ali starejši).

 

OMEJITVE

Zaključni turnir je namenjen rekreativnim igralcem. Posledično nimajo pravice nastopa igralci, ki so v tekmovalnem letu 2015/2016 (1. julij 2015 do 30. junij 2016) bili registrirani ali so nastopali v 1. ali 2. slovenski futsal ligi ter igralci, ki so bili registrirani ali so nastopali v 1. in 2. slovenski nogometni ligi. Enake omejitve veljajo tudi za igralce, ki so bili registrirani ali so nastopali v ligah izven Slovenije s tem, da imajo prepoved nastopanja tudi igralci 3. nogometne lige. Če je ekipa v domači ligi nastopala z igralci, ki zapadejo pod omejitve igranja, jih lahko ekipa nadomesti s poljubnimi igralci, ki so nastopali znotraj iste lige ali so nastopali za isto društvo oziroma isto ekipo v drugih ligah. MZS si v izrednih okoliščinah pridružuje pravico omejiti ali dovoliti nastope posameznikov in ekip ne glede na zgornje omejitve. Izredne okoliščine določa MZS samostojno ali v sodelovanju z organizatorji lig.

 

TERMIN IN LOKACIJA

Igralni dan zaključnega turnirja »Za Prvaka Slovenije 2016« je sobota 25. junij 2016. Državno prvenstvo 2016 bo potekalo v enem dnevu, s predvidenim pričetkom ob 9. uri in zaključkom ob 21h. Lokacija igranja je igrišče z umetno travo NK Portorož – Piran v Piranu na naslovu Ulica IX. Korpusa 31.

Spletna stran stadiona NK Portorož – Piran

Google zemljevid lokacije stadiona

 

Stadion Piran MZS državno prvenstvo 2016 - mali nogomet za rekreativce

Stadion Piran MZS državno prvenstvo 2016 – mali nogomet za rekreativce

SISTEM TEKMOVANJA ČLANI IN VETERANI – DVOJNI KNOCK OUT

Ekipe bodo razdeljene v skupine po 4. Vsaka ekipa odigra 3 tekme v skupini po principu vsak z vsakim. Najboljši dve ekipi iz skupine se uvrstita v nadaljevanje turnirja v zgornji del, ki bo do konca potekal po izločevalnem principu, kjer se zmagovalec tekme uvrsti naprej (zgornji del). Poraženec vsake izločilne tekme iz zgornjega dela in ekipe, ki so dosegle 3. ali 4. mesto v skupini igrajo na izpadanje poseben del turnirja (spodnji del), kjer se na koncu zmagovalca zgornjega in spodnjega dela srečata v finalu. Vsaka ekipa iz zgornjega dela ima posledično en popravni izpit in lahko enkrat izgubi v izločilnih bojih razen ekipe finalistov iz zgornjega dela, ki v finale prispe brez poraza.

 

PRAVILA

Sistem igranja je 5+1 na umetni travi, z nogometno odbojno žogo velikosti 5. Igralni čas je 2x12min. Istočasno se bo igralo na 4-ih igriščih velikosti 45x27m na gole velikosti 5x2m (če bo možno bodo goli velikosti 4x2m po pravilih Evropske malonogometne zveze za evropska prvenstva) s kazenskim prostorom 14x7m. Kazenski strel se izvaja iz razdalje 8m. Igranje z nogometnimi kopačkami ni dovoljeno. Igranje s kopačkami za umetno travo z gumijastimi čepi je dovoljeno in priporočljivo. Ščitniki so priporočljivi. Kajenje na območjih z umetno travo ni dovoljeno zaradi morebitnih poškodb umetne trave. Ekipo, katere član bo kadil na umetni travi, se kaznuje z denarno kaznijo 50€. Dokler se denarna kazen ne poravna, ekipa nima pravice nadaljevanja igranja. Ekipa mora imeti enotne drese, ki so označeni s številkami poljubne velikosti na poljubni lokaciji dresa (spredaj ali zadaj ali na rokavih). Ekipa mora imeti obvezno rezervno majico ali dres v drugačni barvi kot osnovni dres. Tudi ta mora biti na nek način oštevilčen z istimi številkami kot osnovni dres. Kapetan ekipe mora nositi kapetanski trak. Isti igralec ne sme igrati za dve ekipi hkrati. Avt se izvaja z roko, gol avt z nogo. Oddaljenost nasprotnega igralca pri izvajanju avta je minimalno 1m. Ob vseh ostalih prekinitvah je oddaljenost minimalno 5m. Vratar lahko pri izvajanju gol avta žogo brcne čez sredino igrišča in doseže zadetek.

Rumeni karton ne pomeni izključitve 2 minuti. Drugi rumeni karton pomeni rdeči karton. Rdeči karton pomeni igranje brez igralca 5 minut ne glede na število prejetih zadetkov, igralčeva prepoved igranja do konca tekme ter disciplinska kazen prepovedi igranja naslednje tekme. Če je rdeči karton posledica nešportnega obnašanja pomeni, da ekipa igra do konca srečanja z igralcem manj. Rumeni kartoni se ne prenašajo iz tekme v tekmo. Višino nadaljnjih kazni za rdeči karton določa disciplinska komisija glede na okoliščine.

V primeru istega števila točk več ekip, v igranju po skupinah, se razvrstitev naredi tako, da je višje uvrščena tista ekipa, ki je bila boljša v medsebojnih srečanjih. Če po tem pravilu ni možno določiti kdo napreduje odloča gol razlika, nato število danih golov, nato razvrstitev na jakostni lestvici MZS in na koncu kazenski streli vpletenih ekip katere izvaja 5 različnih igralcev iz vsake ekipe in nato po 1 strel istega igralca do končnega zmagovalca.

V primeru neodločenega izida v tekmah na izpadanje se ne izvajajo kazenski streli ampak je v veljavi pravilo Zlatega gola. Ekipa, ki prva doseže gol je zmagovalec. Pravilo Zlatega gola je, da v primeru neodločenega izida vsako minuto po en igralec iz vsake ekipe zapusti igrišče. Po eni minuti igranja v dodatku Zlatega gola se igra po sistemu 4+1, po drugi minuti 3+1, po tretji minuti 2+1, po četrti minuti 1+1 ter po 5 minuti 1 na 1. Pridružujemo si pravico spremembe igralnih časov in pravil Zlatega gola.

Državno prvenstvo 2016 je rekreacijske narave zato naprošamo ekipe za rekreacijsko in korektno obnašanje. V veljavi bo pravilo ničelne tolerance do nekorektnega obnašanja. Ekipe z nekorektnim obnašanjem ali posamezniki znotraj ekipe bodo odstranjene iz tekmovanja. Igranje je na lastno odgovornost in samo za polnoletne.

 

DRUŽINE, PRIJATELJI, PODPORNIKI

Vabimo vse podpornike, družine, prijateljice in prijatelje igralcev ekip, da se pridružijo ekipam in jih spodbujajo. Najboljši navijači določene ekipe bodo prejeli nagradni kip »Najboljši navijači«.

 

ŽREBANJE IN PRIJAVA

Rok za prijave na državno prvenstvo 2016 je petek 10. junij 2016 do 24. ure. Žrebanje bo v sredo 15. junija 2016.

Ekipo za državno prvenstvo 2016 prijavite preko spletnega obrazca

regonline.activeeurope.com/zaprvaka2016

Online prijavnico lahko spreminjate do žreba. Po žrebu ne bo več možno spreminjati nastopajočih igralcev in ostalih članov ekipe. Ob prihodu se bo izvajala kontrola osebnih dokumentov igralcev v povezavi z online prijavnico.  Rezultati žrebanja bodo objavljeni spletni strani MZS www.slomalinogomet.si in MZS Facebook strani www.facebook.com/slomalinogomet.


Povezava do razpisa v PDF obliki

Razpis mali nogomet 5. državno prvenstvo Za Prvaka Slovenije 2016

Žreb bo delegiran in bo temeljil na nosilcih na podlagi jakostne lestvice MZS, ki se jo kreira na podlagi doseženega mesta ekipe na preteklih državnih prvenstvih. Ekipe z največ točkami iz jakostne lestvice bodo nosilci skupin. V okviru možnosti se bo upoštevalo tudi regije iz katerih prihajajo ekipe. Posledično se bo v okviru možnosti formiralo skupine tako, da bo čim manj ekip iz iste regije v isti skupini.

V prijavnino je vključeno:

  • 10 porcij hrane
  • 18 litrov negazirane vode Magnesia

Magnesia je svetovno priznana naravna mineralna voda, ki vsebuje lastni naravni magnezij. Magnezij omogoča daljše igranje brez krčev in hitrejšo regeneracijo. Magnesia je uradna pijača slovenske rekreativne malonogometne reprezentance.

  • 10 pijač 0,5l (brezalkoholna pijača voda/sok Mattoni/Magnesia ali pivo
  • 10 energijskih pijač Red Bull
  • 1 uradna nogometna žoga prvenstva
  • Organizacija turnirja, pokali, sojenje, foto in video produkcija, after party

 

Prijavnina je 230 EUR na ekipo in jo je potrebno poravnati do zaključka prijav, do petka 10. junija do 24h na bančni račun MZS.

Za ekipe, ki se prijavijo in vplačajo prijavnino pred 10. junijem 2016 veljajo naslednji popusti:

Za plačilo do 31.05.2016 je višina prijavnine 180 EUR.

Za plačilo do 30.04.2016 je višina prijavnine 160 EUR.

Za plačilo do 31.03.2016 je višina prijavnine 150 EUR.

Za plačilo do 29.02.2016 je višina prijavnine 140 EUR.

Za plačilo do 31.01.2016 je višina prijavnine 130 EUR.

Za plačilo do 31.12.2015 je višina prijavnine 110 EUR.

 

Podatki za nakazilo:

Prejemnik: Malonogometno Združenje Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana

Namen: DP16 + »ime vaše ekipe«

Transakcijski račun: SI56 9067 2000 0778 195   BIC: PBSLSI22

Podatke za nakazilo prijavnine najdete tudi tule:

Podatki za plačilo na spletni strani www.slomalinogomet.si

 

NAGRADE Državno prvenstvo 2016

Posebni prehodni pokal MZS – zmagovalna ekipa

Veliki pokal v trajno last – zmagovalna ekipa

Steklena plaketa – drugo, tretje in četrto uvrščena ekipa

Medalje – igralci, trener, vodja in 3 spremljevalci prvih treh ekip (20 medalj za vsako ekipo)

Plakete – najboljši igralec, najboljši strelec, najboljši vratar, ekipa za fair play, ekipa z najboljšimi navijači

Pokale, plakete in medalje bo izdelal vodilni proizvajalec v Sloveniji Skutnik s.p. iz Arclina pri Celju.

www.pokali-plakete.si

www.facebook.com/pokaliplakete.medaljeskutnik

 

PRENOČEVANJE

Ekipe si same uredijo prenočevanje, po lastni želji. Za nastopajoče ekipe in sopotnike so na voljo kapacitete hostla Europa hostel Portorož v centru Portoroža. Lociran je tik za glavno plažo in cenovno ugoden. Na voljo je 49 ležišč v 9 sobah. Za potrditev vaše rezervacije jih pokličite ter navedite ime ekipe in potrdite rezervacijo s plačilom. Cena za prenočišče z zajtrkom je enotnih 20€/osebo na dan, ne glede na vrsto sobe. www.ehp.si, info@ehp.si, tel 0590-32-574

 

ZABAVA

Zaključni turnir državnega prvenstva 2016 je zastavljen tako, da ekipe in sopotniki po igranju malega nogometa lahko nadaljujejo s kopanjem in zabavo na portoroški plaži v Coco Cafe baru v Portorožu.

 

PARKIRIŠČA

Znotraj stadiona parkiranje ni dovoljeno. Parkiranje je omogočeno v Garažni hiši Arze in na parkirišču izza stadiona.

 

SPREMEMBE

Pridružujemo si pravico do sprememb razpisa.

 

INFORMACIJE

Za več informacij smo z veseljem na voljo.

MZS – Malonogometno Združenje Slovenije

Tržaška 2, Ljubljana

Mob: 041 670 588

Tel: 01 24 14 804

Fax: 01 24 14 801

mzs@slomalinogomet.si

www.slomalinogomet.si

www.facebook.com/slomalinogomet

Vljudno vabljeni k udeležbi na državno prvenstvo 2016. Ekipe, sopotniki in navijači. Nogomet, sonce, morje in zabava.

 

ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA SLOVENIJE ZA REKREATIVCE 2016 OMOGOČAJO
Zračne hale, kovinske in lesene konstrukcije, umetna trava, beduin tende in šotori – DBS Inženiring www.dbs-engineering.com
Graverstvo, pokali in medalje Skutnik www.pokali-plakete.si
Osvežilne pijače – Magnesia www.magnesia.si
Prenočišča – Europa hostel Portorož www.ehp.si
Občina Piran je sofinancirala 4. zaključni turnir državnega prvenstva 2015 www.piran.si

 

REKREATIVNA REPREZENTANCA SLOVENIJE IN DRŽAVNO PRVENSTVO 2016

Zaključni turnir za državno prvenstvo 2016 bo služil tudi kot dodatni izbor igralcev za dopolnitev rekreativne malonogometne reprezentance Slovenije. Reprezentanca bo nastopala od 21. do 27. avgusta 2016 na evropskem prvenstvu »EMF EURO 2016« v Sekešfehervarju na Madžarskem, ki ga organizira evropska malonogometna zveza EMF – European Minifootball Federation www.eurominifootball.com. Leta 2012 je rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije nastopala na prvem evropskem prvenstvu »miniEURO2012« v Moldaviji, leta 2013 na drugem »miniEURO2013« na Kreti v Grčiji ter leta 2014 na »miniEURO2014« v Črni Gori, kjer smo zasedli drugo mesto in postali vice prvaki Evrope. Na Hrvaškem leta 2015 smo zasedli 5. mesto. MZS je bilo leta 2012 eden izmed 12-ih soustanoviteljev EMF ter leta 2013 ustanovljene svetovne malonogometne zveze WMF – World Minifootball Federation www.worldminifootball.com . Fotoreportaže, zabavne in uradne, iz evropskih in svetovnih prvenstev lahko pogledate na spletnih straneh MZS, Kapodol, EMF in WMF ter na njihovih socialnih omrežjih:

MZS Facebook

MZS YouTube

MZS Twitter

Kapodol YouTube

EMF spletna stran

EMF Facebook

EMF YouTube

WMF spletna stran

WMF Facebook

Fotografije – Državno prvenstvo 2015 Piran

Fotografije – Državno prvenstvo 2014 Murska Sobota – 1 del

Fotografije – Državno prvenstvo 2014 Murska Sobota – 2 del

Članek primer – Državno prvenstvo 2014

Fotografije – Državno prvenstvo 2013 Radomlje

Video – Državno prvenstvo 2013 Radomlje

Članek primer – Državno prvenstvo 2013

Video – Državno prvenstvo 2012 Radomlje

Fotografije – Državno prvenstvo 2012 Radomlje

Videi – miniEURO 2015 Hrvaška

Video – V spomin miniEURO 2014 Črna Gora

Video – Emocije miniEURO 2014 Črna Gora

Članek primer – miniEURO2014

Fotografije – MZS splošno in albumi miniEURO 2014 Črna Gora

Video – V spomin miniEURO 2013 Grčija

Video – Emocije miniEURO 2013 Grčija

Videi miniEURO 2013 Grčija

Fotografije – miniEURO 2013 Grčija

Članek primer – miniEURO2013

Videi miniEURO 2012 Moldavija

Fotografije – miniEURO 2012 Moldavija

Fotografije – reprezentanca miniEURO 2012 Moldavija

Foto – reprezentanca miniEURO 2012 Moldavija – osebne fotografije igralcev

Video – miniEURO zgodovina

You must be logged in to post a comment Login