miniEURO 2014 bo v Črni Gori, v Herceg Novem | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

miniEURO 2014 bo v Črni Gori, v Herceg Novem

 

Po napetem glasovanju med kandidati Italijo, Slovaško, Črno Goro in Hrvaško je 28 članov EMF odločilo, da bo nadomestni gostitelj evropskega prvenstva malonogometnih rekreativcev miniEURO 2014 črnogorsko obmorsko letovišče Herceg Novi. Herceg Novi je izbran namesto izraelskega Eilata, ki je bil avgusta odpovedan zaradi razmer na Bližnjem Vzhodu.

 

miniEURO 2014 se bo odvijal od srede 26. do nedelje 30. novembra 2014. Žrebanje tekmovalnih skupin bo v četrtek 16. oktobra ob 15h v Herceg Novem in bo v živo prenašan po internetu.

 

Na miniEURO 2014 bo nastopalo 24 držav v šestih tekmovalnih skupinah. V vsaki skupini po štiri države. Po tekmovanju v skupini, po principu vsak z vsakim (3 srečanja), se v izločilno nadaljevanje uvrsti šest prvouvrščenih, šest drugouvrščenih ter štiri najbolje tretje uvrščene države. Skupno 16 držav nastopa v drugem krogu. Nato se v izločilnih dvobojih igra po načinu zmagovalec gre naprej.

 

Letos ima rekreativna reprezentanca Slovenije cilj preboj v drugi krog tekmovanja, v izločilne boje, kjer pa je vse mogoče. Vse tekme slovenske reprezentance bodo prenašane v živo po televiziji in preko interneta.

You must be logged in to post a comment Login