RAZPIS in pravila državnega prvenstva Za prvaka Slovenije 2015 | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

RAZPIS in pravila državnega prvenstva Za prvaka Slovenije 2015

alt

alt

MZS vabi vse zainteresirane ekipe, da se prijavijo na državno malonogometno prvenstvo za prvaka Slovenije, ki bo v soboto, 20. junija 2015, na Mestnem stadionu NK Portorož – Piran v Piranu. Vabljene ste tako članske ekipe kot tudi veteranske.

 

RAZPIS v celotni najdete tukaj: www.slomalinogomet.si/images/files/mzs-razpis-zaprvaka-2015.pdf  

PRIJAVITE SE LAHKO ONLINE tukaj: https://regonline.activeeurope.com/builder/site/Default.aspx?EventID=1725356 

 

TERMIN IN LOKACIJA

Sobota, 20. junij 2015, s predvidenim začetkom ob 9. uri in zaključkom ob 21. uri. Lokacija igranja je igrišče z umetno travo NK Portorož – Piran v Piranu na naslovu Ulica IX. Korpusa 31.

alt

POGOJI ZA ČLANE

Vsako ligo lahko iz iste sezone zastopajo največ tri ekipe in pokalni zmagovalec. Pravico do nastopa imajo vse ekipe, ki so nastopale v rekreativnih malonogometnih ligah v Sloveniji v tekmovalnih sezonah 2013 / 2014 oz. 2014 ali 2014 / 2015 oz. 2015. Prednost pri udeležbi imajo prve triuvrščene ekipe in pokalni zmagovalci (zaključni turnir lige).
Pravico nastopa imajo tudi prve štiriuvrščene ekipe iz zaključnih turnirjev državnih prvenstev 2013 in 2014.

Če je pokalni zmagovalec lige isti kot prvak lige, ga lahko nadomesti drugouvrščena ekipa pokala (zaključnega turnirja lige).

Ekipe so lahko sestavljene tudi iz poljubnih igralcev iz različnih ekip iste lige, če ekipa, ki je upravičena do nastopa, nima na razpolago dovolj svojih igralcev.

POGOJI ZA VETERANE

Nastopajo lahko poljubne veteranske ekipe. Nastopanje veteranske ekipe v ligi ni pogoj. Lahko nastopajo tudi ekipe, ki ne igrajo v ligah.

Pravico do nastopa imajo vsi, ki so državljani Republike Slovenije in rojeni leta 1977 ali starejši (starost 38 let ali starejši).

OSTALO

Kot malonogometna liga se smatra vsaka rekreativna malonogometna ali nogometna liga, ki se igra na poljubni igralni površini, v poljubnem letnem času, v poljubnih igralnih sistemih, s poljubnimi pravili ter s poljubnimi igralnimi žogami.

Nastopajo lahko le polnoletni igralci.

Nastopajo lahko tudi ekipe zamejskih Slovencev in Slovencev, ki živijo v tujini po enakih kriterijih ali na povabilo MZS.

OMEJITVE

Zaključni turnir je namenjen rekreativnim igralcem malega nogometa. Posledično nimajo pravice nastopa igralci, ki so bili v tekmovalnem letu 2014 / 2015 (od 1. julija 2014 do 30. junija 2015) registrirani ali so nastopali v 1. ali 2. slovenski futsal ligi ter igralci, ki so bili registrirani ali so nastopali v 1. in 2. slovenski nogometni ligi. Enake omejitve veljajo tudi za igralce ekipe, ki so bili registrirani, ali so nastopali v ligah izven Slovenije s tem, da imajo prepoved nastopanja tudi igralci 3. nogometne lige.

Če je ekipa v domači ligi nastopala z igralci, ki zapadejo pod omejitve igranja, jih lahko ekipa nadomesti s poljubnimi igralci, ki so nastopali znotraj iste lige ali so nastopali za isto društvo oziroma isto ekipo v drugih ligah.

MZS si v izrednih okoliščinah pridružuje pravico omejiti ali dovoliti nastope posameznikov in ekip ne glede na zgornje omejitve. Izredne okoliščine določa MZS samostojno ali v sodelovanju z organizatorji lig.

ŽREBANJE IN PRIJAVA

Rok za prijave je petek, 12. junij 2015, do 24. ure.

Omejitev glede števila prijavljenih ekip ni. Online prijavnico lahko dopolnjujete in popravljate do zaključka prijav 12. junija, do 24. ure, na kar se onemogoči popravljanje prijavnice. Prijava ekipe je zaključena in potrjena z odobritvijo nastopa s strani MZS in plačilom prijavnine. Prijavnina se nakaže na bančni račun MZS do petka, 12. junija do 24. ure.

Žrebanje bo v torek, 16. junija 2015. Žrebanje bo javno, video posneto ter predvajano. Vabljeni k udeležbi na žrebu. Če se želite udeležiti žreba, nam to sporočite.

Žreb bo delegiran in bo temeljil na nosilcih na podlagi jakostne lestvice MZS, ki se jo kreira na podlagi doseženega mesta ekipe na preteklih državnih prvenstvih. Ekipe z največ točkami iz jakostne lestvice bodo nosilci skupin. V okviru možnosti se bo upoštevalo tudi regije, iz katerih prihajajo ekipe. Posledično se bo v okviru možnosti formiralo skupine tako, da bo čim manj ekip iz iste regije v isti skupini.

Ekipe se prijavite preko online prijavnice, ki je skupaj s plačilom prijavnine obvezni element prijave.

SISTEM TEKMOVANJA ZA ČLANE IN VETERANE – DVOJNI »KNOCK OUT«

Ekipe bodo razdeljene v skupine po 4. Vsaka ekipa odigra 3 tekme v skupini po principu vsak z vsakim. Najboljši dve ekipi iz skupine se uvrstita v nadaljevanje turnirja, ki bo do konca potekal po izločevalnem principu, kjer se zmagovalec tekme uvrsti naprej (zgornji del).

Poraženec vsake izločilne tekme in ekipe, ki so dosegle 3. ali 4. mesto v skupini, igrajo ločeni del turnirja (spodnji del), kjer se na koncu zmagovalca zgornjega in spodnjega dela srečata v finalu. Vsaka ekipa ima posledično en popravni izpit in lahko izgubi v izločilnih bojih enkrat, razen ene ekipe finalistov iz zgornjega dela, ki v finale prispe brez poraza.

Pridružujemo si pravico spremembe sistema tekmovanja glede na število prijavljenih ekip.

PRAVILA

Sistem igranja je 5+1 na umetni travi, z nogometno žogo #5 blagovne znamke Fidasports Xtreme shop.kapodol.com/zoge. Igralni čas je 2 x 12 minut. V polfinalih in finalu je igralni čas 2 x 15 minut. Tekma za 3. mesto se igra 2 x 10 minut. Istočasno se bo igralo na štirih igriščih velikosti 45 x 25 m na gole velikosti 3 x 2 m s pravokotnim kazenskim prostorom 11 x 6 m. Kazenski strel se izvaja z razdalje 6,5 m.

Igranje z nogometnimi čevlji t. i. kopačkami ni dovoljeno. Igranje z nogometnimi čevlji t. i. kopačkami za umetno travo z gumijastimi čepi je dovoljeno in priporočljivo. Ščitniki so obvezni.

Kajenje na območjih z umetno travo ni dovoljeno zaradi morebitnih poškodb umetne trave. Ekipo, katere član bo kadil na umetni travi, se kaznuje z denarno kaznijo 50 evrov. Dokler se denarna kazen ne poravna, ekipa nima pravice nadaljevanja igranja.

Ekipa mora imeti enotne drese, ki so označeni s številkami poljubne velikosti na poljubni lokaciji dresa (spredaj ali zadaj ali na rokavih). Ekipa mora imeti obvezno rezervno majico ali dres v drugačni barvi kot osnovni dres. Tudi ta mora biti na nek način oštevilčen z istimi številkami kot osnovni dres. Kapetan ekipe mora nositi kapetanski trak.

Isti igralec ne sme igrati za dve ekipi hkrati.

Avt se izvaja z roko, gol avt z nogo. Oddaljenost nasprotnega igralca pri izvajanju avta je minimalno 1 m. Ob vseh ostalih prekinitvah je oddaljenost minimalno 5 m. Vratar lahko pri izvajanju gol avta žogo brcne čez sredino igrišča in doseže zadetek.

Rumeni karton ne pomeni izključitve 2 minuti. Drugi rumeni karton pomeni rdeči karton. Rdeči karton pomeni igranje brez igralca 5 minut ne glede na število prejetih zadetkov, igralčeva prepoved igranja do konca tekme ter disciplinska kazen prepovedi igranja naslednje tekme. Če je rdeči karton posledica nešportnega obnašanja, pomeni, da ekipa igra do konca srečanja z igralcem manj. Rumeni kartoni se ne prenašajo iz tekme v tekmo. Višino nadaljnjih kazni za rdeči karton določa disciplinska komisija glede na okoliščine.

Če bo prijavljenih ekip različno od števil 8/16/32/64 se po skupinskem delu, poleg prvih dveh ekip, naprej uvrstijo še najboljši »srečni poraženci« do zapolnitve sistema za 8/16/32/64 ekip.

V primeru istega števila točk več ekip v igranju po skupinah napreduje v izločilni del ekipa, ki je bila boljša v medsebojnih srečanjih. Če po tem pravilu ni možno določiti kdo napreduje, odloča gol razlika, nato število danih golov in na koncu kazenski streli vpletenih ekip.

Če je tekma na izpadanje neodločena, zmagovalca odločajo kazenski streli, ki se izvedejo takoj po zaključku tekme brez podaljškov. Kazenske strele izvaja 5 različnih igralcev iz vsake ekipe in nato po 1 strel istega igralca do končnega zmagovalca.

Turnir je rekreacijske narave, zato naprošamo ekipe za rekreacijsko in korektno obnašanje. V veljavi bo pravilo ničelne tolerance do nekorektnega obnašanja. Ekipe z nekorektnim obnašanjem ali posamezniki znotraj ekipe bodo odstranjene iz tekmovanja.

Igranje je na lastno odgovornost in samo za polnoletne.

V prijavnino je vključeno:

1. 10 hamburgerjev
2. 18 litrov vode Radenska Naturelle (12 x1,5 l oziroma 36 x 0,5 l)
3. 10 pijač 0,5 l (brezalkoholna pijača voda, sok ali pivo)
4. 10 kavic Barcaffe
5. 1 uradna nogometna žoga prvenstva Fida Xtreme
6. Organizacija turnirja, pokali, sojenje, foto in video produkcija, after party Coco Cafe

Prijavnina je 125 EUR na ekipo in jo je treba poravnati do zaključka prijav, do petka 12. junija do 24. ure na bančni račun MZS.

Za ekipe, ki se prijavijo in vplačajo prijavnino do vključno srede 10. junija 2015, je višina prijavnine samo 100 EUR.

Podatki za nakazilo:

Prejemnik: Malonogometno Združenje Slovenije, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana
Namen: DP15 + »ime vaše ekipe«
Transakcijski račun: SI56 9067 2000 0778 195 BIC: PBSLSI22

Račun vam pošljemo po plačani prijavnini, po prvenstvu.

Podatke za nakazilo prijavnine najdete tudi tule:
Podatki za plačilo – www.slomalinogomet.si

Online prijavnico lahko spreminjate do zaključka prijav, do 12. junija 2015 do 24. ure. Po zaključku prijav ne bo več možno spreminjati nastopajočih igralcev in ostalih članov ekipe. Ob prihodu se bo izvajala kontrola osebnih dokumentov igralcev v povezavi z online prijavnico.

Rezultati žrebanja bodo objavljeni na www.slomalinogomet.si in www.kapodol.com ter na njunih Facebook straneh.

NAGRADE

– zmagovalna ekipa: posebni prehodni pokal MZS
– zmagovalna ekipa: veliki pokal v trajno last
– drugouvrščeni, tretjeuvrščeni in četrtouvrščeni: steklena plaketa
– igralci, trener, vodja in trije spremljevalci prvih treh ekip: medalje (20 za vsako ekipo)
– najboljši igralec, najboljši strelec, najboljši vratar, ekipa za fair play, ekipa z najboljšimi navijači: plakete

Pokale, plakete in medalje bo izdelal vodilni proizvajalec v Sloveniji Miran Skutnik s.p. iz Arclina pri Celju.
www.graverstvo-skutnik.com
www.facebook.com/pokaliplakete.medaljeskutnik

KAM PA MED TURNIRJEM IN PO NJEM?

Ob igriščih so na voljo garderobe s tuši ter prostori za druženje z urejenim gostinskim delom. Urejeno bo ozvočenje z obvestili o poteku zaključnega turnirja in glasbo ter stojnice partnerjev. Ekipe po igranju malega nogometa lahko nadaljujejo s kopanjem v morju in zabavo na portoroški plaži v Coco Cafe baru v Portorožu.

After party bo v lokalu Coco Cafe na portoroški plaži, s pričetkom eno uro po finalu, predvidoma med 22. in 23. uro. Coco Cafe se nahaja na naslovu Obala 14, Portorož.

www.cococafe.si
www.facebook.com/cococafe.si

DRUŽINE, PRIJATELJI, PODPORNIKI

Vabimo vse podpornike, družine, prijateljice in prijatelje igralcev ekip, da se pridružijo ekipam in jih spodbujajo. Najboljši navijači določene ekipe bodo prejeli nagradni kip »Najboljši navijači«.

REKREATIVNA REPREZENTANCA SLOVENIJE

Turnir bo služil tudi kot dodatni izbor igralcev za dopolnitev rekreativne malonogometne reprezentance Slovenije. Reprezentanca bo nastopala od 21. do 27. septembra 2015 na evropskem prvenstvu miniEURO2015 v Vrsarju v hrvaški Istri, ki ga organizira Evropska malonogometna zveza EMF – European Minifootball Federation (www.eurominifootball.com).

Leta 2012 je rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije nastopala na prvem evropskem prvenstvu miniEURO2012 v Moldaviji, leta 2013 na drugem miniEURO2013 na Kreti v Grčiji ter leta 2014 na miniEURO2014 v Črni Gori, kjer smo zasedli drugo mesto in postali vice prvaki Evrope. MZS je bilo leta 2012 eden izmed 12 soustanoviteljev EMF ter leta 2013 ustanovljene Svetovne malonogometne zveze WMF – World Minifootball Federation (www.worldminifootball.com).

PRENOČEVANJE

Ekipe si same uredijo prenočevanje po lastni želji. Za nastopajoče ekipe in delegacije smo rezervirali celoten hostel Europa hostel Portorož v centru Portoroža. Nahaja se tik za glavno plažo. Na voljo je 49 ležišč v 9 sobah. Za potrditev vaše rezervacije jih pokličite ter navedite ime ekipe in potrdite rezervacijo s plačilom. Cena je enotnih 20 € na osebo na dan, ne glede na vrsto sobe.

Več informacij: www.ehp.si, info@ehp.si, mobitel: 059-032-574

 

Zaključni turnir državnega prvenstva Slovenije za rekreativce podpirajo:

 • • Zračne hale, umetna trava, beduin šotori – DBS Inženiring (www.dbs-engineering.com)
  • Graverstvo, pokali in medalje – Miran Skutnik, Arclin pri Celju (www.graverstvo-skutnik.com)
  • Osvežilne pijače – Radenska (www.radenska.si)
  • Žoge in ostala unikatna športna oprema – Fidasports (www.fidasports.com)
  • Malonogometni medij Kapodol (www.kapodol.com)
  • Barcaffe kava – Atlantic Grupa (www.barcaffe.com)
  • Prenočišča – Europa hostel Portorož (www.ehp.si)

Obcina-Piran-sofinancirala-dp15-TRANSP-1

 

 

 

 

 

 

Za več informacij smo z veseljem na voljo:

MZS – Malonogometno združenje Slovenije
Tržaška 2, Ljubljana
Tel: 01 24 14 804
Fax: 01 24 14 801

mzs@slomalinogomet.si
www.slomalinogomet.si
www.facebook.com/slomalinogomet

You must be logged in to post a comment Login