Razpis Za prvaka Slovenije 2013 | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Razpis Za prvaka Slovenije 2013

MZS – Malonogometno Združenje Slovenije www.slomalinogomet.si v sodelovanju s Športnim parkom Radomlje www.sportniparkr.si organizira malonogometni turnir za rekreativnega državnega prvaka Slovenije.

K udeležbi so vabljene vse ekipe prvaki in podprvaki rekreativnih malonogometnih lig iz celotne Slovenije, ki so to postali leta 2012 ali 2013 (sezona 2011/2012, 2002, 2012/13 in 2013). Kot malonogometna liga se smatra vsaka liga, ki se igra na poljubni podlagi, v poljubnem letnem času, v poljubnih igralnih sistemih s poljubnimi pravili ter poljubnimi igralnimi žogami.

Če se prvak in/ali podprvak odpovesta nastopu ju lahko nadomesti poljubna ekipa iz iste lige. Ligo lahko zastopata največ dve ekipi. Ekipe so lahko tudi sestavljene iz poljubnih igralcev iz različnih ekip iste lige.

Omejitve

Turnir je namenjen rekreativnim igralcem malega nogometa. Posledično nimajo pravice nastopa igralci, ki so v sezoni 2012/2013 nastopali v 1. in 2. slovenski futsal ligi ter igralci, ki so nastopali v 1., 2. in 3. slovenski nogometni ligi. Enake omejitve veljajo za igralce, ki nastopajo v ligah izven Slovenije.

Če ima ekipa igralce, ki sodijo pod omejitve igranja, jih lahko nadomesti s poljubnimi igralci, ki so nastopali znotraj lige.

MZS si v izrednih okoliščinah pridružuje pravico omejiti nastope posameznikov. Izredne okoliščine določa MZS samostojno v sodelovanju z organizatorji lig.

Termin in lokacija

Igralni dan turnirja »Za prvaka Slovenije« je sobota 6.7.2013. Izvedba bo potekala v enem dnevu, s pričetkom ob 8. uri. Lokacija igranja je Športni Park Radomlje sportniparkr.si/lokacija, kjer domuje nogometni drugoligaš NK Radomlje www.nk-radomlje.si in velja za enega najsodobnejših nogometnih centrov v Sloveniji, z velikim številom igrišč in spremljevalnih objektov.

Google zemljevid Športnega Parka Radomlje

Športni park Radomlje se nahaja med Domžalami in Kamnikom. S štajerske avtoceste zavijete na izvozu za Domžale. Nato se peljete proti Viru pri Domžalah in prečkate staro cesto med Ljubljano in Mariborom. Peljete se naravnost mimo tovarne Helios, Papirnice Količevo, in skozi kraj Škrjančevo do Radomelj. Ko pripeljete do Radomelj, v rondoju zavijete desno (smer Rova) in nadaljujete pot še 400m. Ko se malce vzpnete po klancu navzgor, na desni opazite športni park. Zavijete desno in se zapeljete na parkirišče.

Druženje in udobje

Ob igriščih je na voljo več garderob s tuši. Na voljo bo šotor za hitro preoblačenje in druženje z urejenim gostinskim delom. Na razpolago je ozvočenje z obvestili o poteku turnirja in glasbo.

Pravila

Sistem igranja je 5+1 na umetni in naravni travi, z nogometno žogo #5 blagovne znamke Fidasports Xtreme shop.kapodol.com/zoge. Igralni čas je 2x12min. V polfinalih, finalu in tekmi za 3. mesto je igralni čas 2x20min. Istočasno se bo igralo na do 8-ih igriščih velikosti 45x25m na gole velikosti 3x2m.

Igranje z nogometnimi kopačkami ni dovoljeno! Igranje s kopačkami za umetno travo, z najmanj 32 gumijastimi čepi je dovoljeno in priporočljivo. Ščitniki so zaželeni, niso pa obvezni.

Ekipa mora imeti enotne drese, ki so označeni s številkami. Ekipa mora imeti obvezno rezervno majico v drugačni barvi kot osnovni dres.

Igralec ne sme igrati za dve ekipi hkrati, četudi je bil z obema prvak lige.

Avt in gol avt se izvajata z roko. Oddaljenost nasprotnega igralca pri izvajanju avta je minimalno 1m. Vratar lahko pri izvajanju gol avta vrže žogo čez sredino igrišča.

Rumeni karton ne pomeni izključitve 2 minuti. Drugi rumeni karton pomeni rdeči karton. Rdeči karton pomeni igranje brez igralca 5 minut ne glede na prejete zadetke in igralčeva prepoved igranja do konca tekme. Če je rdeči karton posledica nešportnega obnašanja pomeni, da ekipa igra do konca srečanja z igralcem manj. Rumeni kartoni se ne prenašajo iz tekme v tekmo. Višino kazni za rdeči karton določa MZS glede na okoliščine v posvetovanju s sodniki.

Ekipe bodo razdeljene v skupine po 4 ekipe. Vsaka ekipa odigra 3 tekme v skupini po principu vsak z vsakim. Najboljši dve ekipi iz skupine se uvrstita v nadaljevanje turnirja, ki bo do konca potekal po izločevalnem principu, kjer se zmagovalec tekme uvrsti naprej. Če bo prijavljenih ekip različno od 16/32/64 se po skupinskem delu, poleg prvih dveh ekip, naprej uvrstijo še najboljši »srečni poraženci« do zapolnitve sistema za 16/32/64 ekip.

V primeru enakega števila točk več ekip v igranju po skupinah napreduje ekipa, ki je bila boljša v medsebojnih srečanjih. Če po tem pravilo ni možno odločiti kdo napreduje odloča gol razlika, nato število danih golov in na koncu kazenski streli vpletenih ekip.

Če je tekma na izpadanje neodločena zmagovalca odločajo kazenski streli iz 6m, ki se izvedejo takoj po zaključku tekme brez podaljškov. Kazenske strele izvaja pet različnih igralcev iz vsake ekipe, nato po en strel istega igralca do končnega zmagovalca.

Turnir je rekreacijske narave zato naprošamo ekipe za rekreacijsko in korektno obnašanje. V veljavi bo pravilo ničelne tolerance do nekorektnega obnašanja. Ekipe z nekorektnim obnašanjem ali posamezniki znotraj ekipe bodo odstranjene iz tekmovanja.

Igranje je na lastno odgovornost.

Družine, prijatelji, podporniki

Vabimo vse podpornike, družine, prijateljice in prijatelje igralcev ekip, da se pridružijo ekipam in jih spodbujajo. Najboljši navijači bodo prejeli nagradni kip »Najboljši navijači«.

Prijateljsko eksebicijske tekme

V okviru turnirja se bodo igrale tudi prijateljske tekme na istih igriščih. Vabljene veteranske in ostale rekreativne ekipe ne glede ali so bili prvaki ali ne, da prijavijo svoje ekipe za prijateljske tekme. Udeležba na prijateljskih tekmah je brezplačna. Sistem igranja na prijateljskih tekmah se bo določil, ko bo znano končno število ekip za prijateljska srečanja.

Prijavite ekipo za brezplačne prijateljske tekme s klikom na povezavo »Prijavite svojo ekipo« in nato na gumb »Register Now«

Se oproščamo ker je program za prijavo ekip deloma v angleščini.

»Prijavite svojo ekipo«

QR koda, ki vodi do web strani za prijavo

Rekreativna reprezentanca Slovenije

Turnir bo služil tudi kot dodatni izbor igralcev za dopolnitev rekreativne malonogometne reprezentance Slovenije. Reprezentanca bo oktobra nastopala na evropskem prvenstvu miniEURO 2013 na Kreti v Grčiji pod okriljem krovne evropske rekreativne malonogometne organizacije EMF European Minifootball Federation www.eurominifootball.com. Lani je reprezentanca Slovenije nastopala na njenem prvem uradnem prvenstvu »miniEURO2012« v Moldaviji. MZS je tudi en izmed 12-ih soustanoviteljev EMF ter posledično letos WMF – World Minifootbal Federation.

Fotoreportaže, zabavne in uradne, iz miniEURO2012 v Moldaviji lahko pogledate na Facebook strani Kapodol in na You Tube kanalu:

www.facebook.com/kapodol
www.youtube.com/kapodol

Rezervirajte si malonogometne počitnice v Grčiji na Kreti

miniEURO 2013 v sredini oktobra, za zaključek poletja, malonogometne tekme z domačini, zabava ter vroča in žejna plaža… 389€ za 8 dni
49€ na dan z vključenim letalom, zajtrkom in malim nogometom
MZS & SKI FUN = FOOTBALL & FUN 

Žrebanje in prijava

Rok za prijave je sreda 3.7.2013 do 12. ure. Žrebanje bo v sredo 3.7.2013 zvečer in bo javno, video posneto ter predvajano. Vabljeni k udeležbi na žrebu. Ekipe, tako za uradne kot za prijateljske tekme, se prijavijo preko online registracije. Prijavnina je 59 EUR na ekipo in jo je potrebno poravnati do žrebanja. Prijavnine za prijateljske tekme ni.

Rezultati žrebanja bodo objavljeni na www.kapodol.com in www.slomalinogomet.si

Prijavite ekipo za brezplačne prijateljske tekme s klikom na povezavo »Prijavite svojo ekipo« in nato na gumb »Register Now«

»Prijavite svojo ekipo« 

Nagrade

Posebni prehodni pokal MZS – zmagovalna ekipa
Veliki pokal v trajno last – zmagovalna ekipa
Stekleni plaketi – drugo in tretjeuvrščena ekipa
Medalje – igralci, trener, vodja in 3 spremljevalci prvih treh ekip (20 medalj za vsako ekipo)
Kipi – najboljši igralec, najboljši strelec, najboljši vratar, ekipa za fair play, ekipa z najboljšimi navijači

MZS partner za pokale, plakete in medalje je vodilni proizvajalec v Sloveniji Miran Skutnik iz Arclina pri Celju.
www.graverstvo-skutnik.com
www.facebook.com/pokaliplakete.medaljeskutnik

Prenočevanje

Če katera ekipa želi, da se ji uredi cenovno zelo ugodno prenočišče v Ljubljani se prosim obrnite na mzs@slomalinogomet.si ali nas pokličite. Za vas smo v sodelovanju s Hotelom Park v centru Ljubljane pripravili super varianto. Zabavo boste lahko tako nadaljevali pozno v noč jo zaključili z zajtrkom in jutranjo kavico na 3 minute oddaljenem nedeljskem Tromostovju.

 

 

Za več informacij smo z veseljem na voljo:
MZS – Malonogometno Združenje Slovenije
Tržaška 2, Ljubljana
Tel: 01 24 14 804
Mob: 041 670 588 (Andrej Manfreda)
mzs@slomalinogomet.si
www.slomalinogomet.si

 

Vljudno vabljeni k udeležbi.

MZS – Malonogometno Združenje Slovenije

 

Andrej Manfreda
predsednik

You must be logged in to post a comment Login