Sladka zmaga v zadnji minuti tekme proti Slovaški, Slovenija napreduje v četrtfinale | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Sladka zmaga v zadnji minuti tekme proti Slovaški, Slovenija napreduje v četrtfinale

slo_svk_02

Slovenci so v tekmi osmine finala v zadnji minuti premagali Slovake z 2:1 in si tako zagotovili napredovanje v četrtfinale. Andrej Rebernik je z leve strani s strelom izven kazenskega prostora premagal slovaškega vratarja in poskrbel za slavje Slovenije. Tekma se sicer za Slovence ni začela najbolje, saj so že v 2. minuti srečanja prejeli zadetek. Imeli so veliko priložnosti za strel, kar nekaj vratnic, a žoga ni hotela v slovaško mrežo. Proti koncu prvega polčasa je za izenačenje s kota poskrbel Marko Karnet, piko na i pa je dodal novinec Andrej Rebernik. Slovenija se je tako uvrstila v četrtfinale, ki ga bo igrala jutri, ob 9. uri zjutraj z Romuni.

Trener Brane Kerčmar je na svoje varovance ponosen: »V Sloveniji je veliko boljših igralcev, kot so tile fantje, vendar tako srce, kot ga imajo, kako se borijo za ta dres Slovenije, vsa čast. Nimam pravih besed za to«. Strelec zadetka Andrej Rebernik je o tekmi povedal, da so Slovenci prehitro dobili zadetek, kar je naredilo tekmo še težjo, a so se potem zbrali: »Od tistega zadetka naprej smo igrali tako, kot smo se zmenili, veliko priložnosti sicer nismo znali izkoristiti, a na koncu se nam je izplačalo«. Da se kot novinec v ekipi dobro počuti, je potrdil tudi sam: »Klapa smo, to je to. Fantje so me zelo dobro sprejeli, počutim se dobro in to se pozna tudi na igrišču«.

Četrtfinalno tekmo jutri Slovenci igrajo ob 9. uri proti štirikratnim evropskim prvakom Romunom. Prenos v živo bo na 2. programu Sport Kluba ali na spletni strani www.slomalinogomet.si.

You must be logged in to post a comment Login