Slovenija in Gorička reprezentanca | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Slovenija in Gorička reprezentanca

mzs-tekma-reprezentanca-SLO-goricka-reprezentanca-vidonci-200416-9-960x540

Reprezentanca Slovenije in Gorička reprezentanca sta 20.4.2016 z novo prijateljsko preizkušnjo v Športnem centru Vidonci dokazali, da je Slovenija na pravi poti pri oblikovanju reprezentančnega moštva za uspešen nastop na evropskem prvenstvu EMF EURO2016. Četudi zaradi poškodb je reprezentanca Slovenije v nepopolni postavi, pred lepim številom gledalcev, uspešno prestala test s številčno in neugodno Goričko reprezentanco, večinoma sestavljeno iz igralcev KMN Košarovci, sicer najuspešnejšega moštva Puconske lige zadnjih let. Tudi tokrat ni šlo prezreti dobre organizacije ŠD Vidonci in pogostitve Izletniške kmetije Žokš, kot tudi hidracijskemu partnerju KMV (Karlovsky Mineralni Vody) in njihovi nepogrešljivi vodi Magnesiji. 

To pot smo po vtise odšli v nasprotni tabor (Gorička reprezentanca), natančneje k enemu najizkušenejših v njenih vrstah (vratih). »Že po začetnem otipavanju se je videlo, da je reprezentanca Slovenije sestavljena iz zelo kakovostnih igralcev. Gorička reprezentanca je poskušala nuditi nek kvaliteten odpor, kar nam je uspevalo do neke mere. Menim, da so gledalci videli zelo kakovostno tekmo z izjemnimi akcijami na obeh straneh, nekateri posamezniki pa so tudi navduševali s svojimi potezami«, svoje videnje četrtkove prijateljske tekme opiše Dragan Miličević, eden izmed dveh vratarjev selekcije Gorička reprezentanca.

42-letni član KMN Košarovci, ki projekt Malonogometnega združenja Slovenije (MZS) spremlja vse od njenega začetka, je poleg dosedanjih vidnih uspehov Slovenije v njeni igri pohvalil tudi disciplino: »Reprezentantje so igrali točno tako, kot jim je naročil selektor. Je pa dejstvo, da morajo za evropsko prvenstvo EMF EURO2016 pokazat malo več kombinatorne igre. Glede na to, da je v ekipi nekaj novincev, ki imajo željo po dokazovanju, je na selektorju da sestavi in uigra ekipo, v kar pa ne dvomim.«

Gorička reprezentanca ga je navdušila z borbenostjo in posledično potrditvijo, da se lahko kosa tudi z reprezentanco. Glede na priložnosti bi morali, kot pravi, doseči več golov, reprezentantje so kaznovali njihovo sleherno napako, dodaten hendikep je bila tudi igra v sistemu 5+1, torej z igralcem manj glede na igralni sistem v domači Puconski ligi.

Miličević v svojih dosedanjih 28-ih letih igranja nogometa in malega nogometa beleži registracije pri KMN Prosečka Vas (1988-2008), ŠD Vidonci (2008-2013) in KMN Košarovci (2013-…), svoje znanje pa je vmes preizkušal tudi v futsal vodah pri NK Marco Polo (2. SFL Vzhod). V velikem nogometu je branil barve NK Križevci, NK Cankova, NK Grad, NK Tromejnik in NK Tišina, kljub pestrim domačim selitvam pa je bila zanimivo najdaljša tista v sosednjo Avstrijo, kjer je pod grbom SVU Kapfebsteina branil kar šest sezon. Trenutno je še vedno aktiven pri NK Grad (trener vratarjev) in veteranski ekipi NK Mura (vratar), svoje znanje pa je štiri sezone prenašal tudi na vratarke ŽNK Pomurje.

Reprezentanca Slovenije: Boris Denac (V, K), Timotej Vršič, Andrej Rebernik, Darko Zorko, Kristjan Kulčar, Denis Potrč, Uroš Ošlaj, Marko Karnet in Roman Iskrač.

Strokovni štab Slovenija: Štefan Ivanič (trener), Karl Zamuda (pom. vodje delegacije), Jožef Kulčar (pom. trenerja), Andrej Manfreda (predsednik)

Gorička reprezentanca: Dragan Miličevič (V, K), Nino Novak, Goran Šnepf, Aljoša Voroš, Renato Vukan, Walter Kutoš, Danijel Mešič (vsi KMN Košarovci), Dejan Škerlak (V, KMN Otovci), Matej Mešič (KMN Grad Dengrad), Szabolz Andrejek (NK Tromejnik), Zoran Horvat (KMN Pečarovci).

Strokovni štab Gorička reprezentanca: Walter Kutoš (trener), Štefan Kuhar (predsednik), Simon Prelec (ekonom).


Foto: MZS

reprezentanca_vidonci_20april_7

mzs-tekma-reprezentanca-SLO-goricka-reprezentanca-vidonci-200416-8-960x540

reprezentanca_vidonci_20april_12

reprezentanca_vidonci_20april_14

reprezentanca_vidonci_20april_16

reprezentanca_vidonci_20april_22

reprezentanca_vidonci_20april_23

reprezentanca_vidonci_20april_19

reprezentanca_vidonci_20april_21

reprezentanca_vidonci_20april_32

reprezentanca_vidonci_20april_30

reprezentanca_vidonci_20april_33

reprezentanca_vidonci_20april_38

reprezentanca_vidonci_20april_41

reprezentanca_vidonci_20april_42

reprezentanca_vidonci_20april_49

 

You must be logged in to post a comment Login