Slovenija srčno, Romunija prvak miniEURO 2013 | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Slovenija srčno, Romunija prvak miniEURO 2013

Helikoptrski posnetek prizorišča tekem miniEURO 2013, ki je bilo na mestni plaži v Rethymnu na otoku Kreta v Grčiji

Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca je na drugem miniEURU v Grčiji odigrala tri srečanja. Kljub ne napredovanju v izločilne boje smo pustili občuten pečat v primerjavi s prvim evropskim prvenstvom v malem nogometu za rekreativce pred letom dni v Moldaviji. Varovanci selektorja Braneta Kerčmarja so v prvi tekmi tesno izgubili proti močnim aktualnim evropskim prvakom Romunom (0:1), nato neodločeno odigrali proti Hrvaški (1:1) ter nazadnje v boju na vse ali nič z vratarjem v polju z 1:4 klonili proti dobro vodeni in kakovostni debitantki Poljski, ki je segla do četrtfinala. Naslov evropskega prvaka je še drugič na uradnih evropskih prvenstvih v malem nogometu za rekreativce osvojila Romunija. V novem balkanskem finalu (lani s Črno goro) je z 2:1 premagala Hrvaško, bron pa je pripadel odlični Nemčiji.

Odlično proti najboljšim

Že sam končni razplet govori o zahtevnosti »slovenske« tekmovalne skupine F, česar pa se je slovenska vrsta pred odhodom na gostoljubno in sončno Kreto še kako zavedala. Preudarna taktika plitve obrambe s hitrimi prehodi v protinapade se je naši vrsti, po odličnem uporu proti evropskim prvakom Romunom, obrestovala šele v drugo proti južnim sosedom Hrvatom. Na tem obračunu je z bravuroznimi obrambami naravnost blestel vratar Nejc Komidar iz Loške doline, dobro zastavljeno obrambno držo pa naposled realiziral drugi Notranjec, hitronogi Jure Kandare. Tekma proti »vatrenim« je bila za slehernega slovenskega reprezentanta velik motiv pred odločilno tekmo s Poljaki. Slednji so ob polčasu vodili z minimalnih 0:1, po novem zadetku in igri Slovenije z vratarjem v polju (v polno Miha Borse iz Šentjerneja) pa so Poljaki še z dvema goloma razblinili upe slovenske vrste po lepši podlagi za nadaljevanje in naslednji miniEURO 2014.

Obetavna prihodnost

Slovenija na sončnem Rethymnu na Kreti v Grčiji nikakor ni razočarala. Izbranci selektorja Braneta Kerčmarja so svoje navijače, na tekmah s kasnejšim prvakom Evrope Romunijo in vice prvakom Hrvaško ter peto uvrščenimi Poljaki, v to prepričali tudi v neposrednem TV prenosu prek malih ekranov na športni televiziji Sportklub. V bodoče si lahko želijo le malce ugodnejšega žreba in tudi nastopi v zaključnih bojih ne bodo izostali, čeprav tekmovalna plat ni edini, niti najbolj pomemben, cilj udeležbe na evropskih prvenstvih za rekreativce. Med drugimi je Slovenija odigrala tudi dve odmevni prijateljski srečanji z domačini Grčijo in Nemčijo ter s svojo prisrčnostjo požela ogromno simpatij izven igrišča. Doživeli smo tudi posebno čast ker smo, na povabilo grško-ciprskega malonogometnega združenja, podelili priznanja in pokale zmagovalcem letošnje rekreativne malonogometne lige v Rethymnu.

Slovenske barve na miniEURO 2013 v Grčiji so zastopali:

Boštjan Preskar (kapetan), Nejc Komidar (vratar), Hajro Rizvič, David Udovč, Boštjan Lever, Miha Borse, Jure Kandare, Boštjan Guček in Edo Budimlič. Selektor: Brane Kerčmar.

MiniEURO 2013, Rethymno (Kreta), Grčija, skupina F:

Romunija – Slovenija 0:1 (0:0)

Slovenija – Hrvaška 1:1 (0:1), strelec za Slovenijo – 1:1 Jure Kandare

Slovenija – Poljska 1:4 (0:1), strelec za Slovenijo – 1:3 Miha Borse

Vse ostale rezultate miniEURO 2013 dobite tule: www.eurominifootball.com/mini-euro/results/

 

Helikoptrski posnetek prizorišča tekem miniEURO 2013, ki je bilo na mestni plaži v Rethymnu na otoku Kreta v Grčiji

Helikopterski posnetek prizorišča miniEURO 2013 – Rethymno | otok Kreta | Grčija

 

Ekipni posnetek rekreativne reprezentance Slovenije za mali nogomet na miniEURO 2013 v Rethymnu, na otoku Kreta v Grčiji na tekmi s Hrvaško.

Rekreativna reprezentanca Slovenije za mali nogomet na miniEURO 2013

 

 miniEURO 2013 - mali nogomet za rekreativce - tekma Slovenija - Hrvaška 1:1

Tekma Slovenija – Hrvaška 1:1 (#88 Jure Kandare)

 

Najboljši igralec slovenske reprezentance v malem nogometu za rekreativce na miniEURO 2013 vratar Nejc Komidar iz Loške doline

Vratar Nejc Komidar #69 je postal MVP reprezentance Slovenije miniEURO 2013. Njegova silhueta bo krasila logo državnega prvenstva Slovenije Za Prvaka 2014.

 

Mali nogomet za rekreativce. MiniEURO 2013. Pozdrav po tekmi Slovenija-Hrvaška 1:1 med kapetanom Boštjanom Preskarjem in Juretom Kandaretom

Pozdrav kapetana Boštjana Preskarja in Jureta Kandareta po tekmi s Hrvaško

 

Sponzor miniEURO 2013 Nescafe je pripeljal prikupna dekleta, ki so popestrila s plesnimi vložki vsak dan prvenstva.

Plesalke Nescafe, partnerja miniEURO 2013, so popestrile dogajanje gledalcem

 

 

You must be logged in to post a comment Login