Sprejem v Radencih | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Sprejem v Radencih

Kapetan Peter Pust, župan Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, župan Radenci Janez Rihtarič, vratar Nejc Komidar

Kapetan Peter Pust, župan Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, župan Radenci Janez Rihtarič, vratar Nejc Komidar

V nedeljo 14.12.2014 smo se zbrali na sprejemu v občini Radenci pri županu g. Janezu Rihtariču.

Sprejem je organiziral Zavod za turizem in šport Radenci. Udeležil se ga je tudi župan sosednje občine Sv. Jurij ob Ščavnici, od koder prihaja nekaj reprezentantov in ekipa državnih prvakov KMN Videm Gostilna pri Maji, g. Miroslav Petrovič. Dogodek se je odvil v prijetnem domačem okolju ob kaminu v Lovskem domu Jež Boračeva, ki stoji pred durmi polnilnice Radenske. Program je hudomušno povezoval g. Gregor Šmid. Z glasbo nas je v živo navduševal mladi tolkalni dvojec Denis Štefanec in Matej Gomboc iz Glasbene šole Gornja Radgona pod taktirko profesorjev g. Dmitrija Averjanova in g. T. Polaka.

Po petju slovenske himne sta se oba župana se čustvenim govorom zahvalila za lepe trenutke, ki so jih doživljali s spremljanjem miniEURO 2014 v Črni Gori ter zaželela nadaljnje uspešno delovanje malonogometnih rekreativcev. S strani MZS so se za sprejem z govori zahvalili najboljši igralec (MVP) evropskega prvenstva miniEURO 2014 Mitja Flisar, kapetan Peter Pust, predsednik MZS Andrej Manfreda ter selektor Branko Kerčmar, nakar je sledilo sproščeno druženje po zdravici z Zlato penino.

Ob domači hrani in ob vročem kaminu smo se odžejali z brezalkoholnimi pijačami Radenske ter okusnim belim vinom Rihtaričevih. Po uradnem sprejemu se je druženje nadaljevalo na bližnjem Kapelskem vrhu v Društvu prijateljev druženja Kapela, po domače “Pri Lujzi”, kjer se je vinu Rihtaričevih pridružilo še zanimivo rdeče, nevsakdanja »Rdečka« Horvatovih, ter značilne sladke dobrote Pomurja – gibanice in keksi, ki sta jih pripravili mama Horvat in mama Belak. Hvala mame!

Druženje smo končali tam kjer smo se pred sprejemom zbirali iz vseh koncev Slovenije, v Sv. Juriju ob Ščavnici, v sedaj že legendarnem “Teksasu”. Slovo je bilo običajno težko in vsak se je odpravil na svojo stran Slovenije.

Hvala še enkrat organizatorjem sprejema, Občini Radenci, Zavodu za turizem in šport Radenci, Radenska d.d., Glasbeni šoli Gornja Radgona in Društvu prijateljev druženja Kapela. Zahvala vsem navijačem, krajanom in gledalcem, ki so nas spremljali preko TV Sportklub. Šele sedaj počasi, iz stotine različnih zgodb, dojemamo širino dogodka in kako ste vse te dogodke čustveno spremljali v Sloveniji in koliko vam to pomeni. Ostajamo brez besed, ponosni in presrečni, da smo vam lahko takšne trenutke nudili. Prepričani smo, da nam ne bi uspelo, če ne bi tudi vi sami primaknili delčka mozaika s pošiljanjem spodbud in čestitk po vsaki tekmi.

Posebna zahvala g. Andreju Horvatu in ga. Sonji Bily, ki sta prevzela komandni pult organizacije sprejema. Vsem krajanom občine Radenci in občini Sv. Jurij pa pošiljamo en prisrčen pozdrav od vseh nas. Na snidenje, prijatelji.

Vse vas že sedaj vabimo, da se nam na naslednjem evropskem prvenstvu miniEURO 2015, ki bo že konec julija v Italiji, v Torinu, pridružite kot navijači in začutite iz prve roke strast evropskega rekreativnega malega nogometa. Nato pa po prvenstvu nadaljujete z dopustom na bližnji Azurni obali in v Provansi ali pa v Savojskih hribih nad Torinom.

 

Fotografije s sprejema najdete v Albumu na naši Facebook strani.

You must be logged in to post a comment Login