Žreb skupin EMF EURO 2016 - V ŽIVO | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Žreb skupin EMF EURO 2016 – V ŽIVO

EMF EURO 2016 žreb

Žreb za evropsko prvenstvo EMF EURO 2016 v sredo 24. februarja

Kuglice držav za žreb se bodo zavrtele ob 14h v Mestni hiši Szekesfehervarja. V živo si lahko prenos ogledate na tej povezavi:

www.ustream.tv/channel/feh%C3%A9rv%C3%A1r-telev%C3%ADzi%C3%B3—online-sport-k%C3%B6zvet%C3%ADt%C3%A9s

Slovenija je v drugem jakostnem bobnu skupaj s Poljsko, Kazahstanom, Bosno in Hercegovino, Anglijo, Bolgarijo, Španijo in Turčijo.

EMF EURO 2016 žreb bobni

Žreb bo določil 8 tekmovalnih skupin, v vsaki bodo 4 reprezentance, ki se bodo v skupinskem delu pomerile med seboj. Prvo dve uvrščeni reprezentanci se uvrstita med 16 najboljših držav, ki bodo nadaljevale tekmovanje na izpadanje. Zmagovalec se uvrsti v nadaljni krog. Tekmovalni del evropskega prvenstva se začne v ponedeljek 22. avgusta in traja do finala v soboto 27. avgusta. Nastopilo bo 32 držav. Prvič se bosta prvenstva udeležili Švica in Ukrajina.

Evropska prvenstva imajo štiriletno zgodovino. Žreb ni bil vedno naklonjen Sloveniji. Prvo je bilo organizirano leta 2012 v Moldaviji. Istega leta je bila v aprilu v Pragi na Češkem ustanovljena Evropska malonogometna zveza European Minifootball Federation (EMF). Soustanoviteljica EMF je bila po dveletnih pripravah tudi Slovenija z Malonogometnuim združenjem Slovenije (MZS), kateri je krovna malonogometna organizacija EMF v Sloveniji ter že 4 leta skrbi za razvoj malega nogometa med rekreativci. Podlaga za delovanje MZS sega v leto 2002, ko je s svojim delovanjem pričel medijski malonogometni portal kapodol.com. Kapodol je vključeval in promoviral rekreativne lige iz celotne Slovenije vključno z državnim prvenstvom futsala (dvoranski nogomet) pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. Eden izmed glavnih motorjev uredništva kapodol.com, ki se je malonogometnih veščin naučil ravno na Kapodol, športni novinar Drago Perko, je kasneje postavil in bil glavni urednik portala Nogometne zveze Slovenije www.futsal.si pri katerem v tej funkciji deluje še danes.

You must be logged in to post a comment Login