EMF EURO nov naziv in logotip prvenstva Evrope | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

EMF EURO nov naziv in logotip prvenstva Evrope

EMF-EURO-2016-logotip-artwork-4-3508x2480

Kot že znano je največje evropsko malonogometno tekmovanje dobilo nov uradni naziv. Najboljše državne reprezentance se bodo odslej merile pod zastavo EMF EURO in ne več miniEURO, kot je bilo to v veljavi na dosedanjih štirih uradnih evropskih prvenstvih (Moldavija 2012, Grčija 2013, Črna Gora 2014, Hrvaška 2015).

Krovna evropska malonogometna organizacija EMF je v sklopu sprememb in posodobitev predstavila tudi uradne logotipe EMF EURO 2016, ki ga letos zadnji teden avgusta gosti madžarski Szekesfehervar. Objavljamo jih v treh različnih verzijah.

EMF-Euro-2016-logo

EMF EURO 2016 logotip

 

EMF-Euro-2016-achromatic-logo

EMF EURO 2016 logotip črno bel

 

EMF-Euro-2016-negative-logo

EMF EURO 2016 logotip negativ

Foto: EMF

Več o dogodkih povezanih z EMF EURO in o ostalih novicah članov evropske zveze lahko spremljate na povezavi www.eurominifootball.com/news/ . Tu so objavljene pomembne novice iz vseh držav članic zveze in tako lahko na enem mestu spremljate razvoj in smernice malega nogometa v Evropi ter evropskih prvenstev. Evropsko prvensto je na sporedu vsako leto. Na njem nastopa 32 držav. Po 8 v vsaki skupini. Prvi dve uvrščeni v skupini se uvrstita v nadaljne tekomvanje na ispadanje. Slovenija je leta 2014 postala vice prvak Evrope in lani osvojila 5. mesto. Trenutno je Slovenija na osmem mestu evropske jakostne lestvice. Za žreb EMF URO 2016 kljub temu, da zasedamo osmo mesto ne bomo v prvem bobnu, ker smo mesto prepustili Madžarski, ki je uvrščena na jakostni lestvici izza Slovenije vendar ima kot domačin na žrebu pozicijo v najmočnejši skupini (prvi boben).

Jakostna lestvica se izračuna na podlagi rezultatov zadnjih štirih evropskih prvenstev. Slovenija se na prvenstvih 2012 in 2013 ni uspel preboj iz skupinskega dela tekmovanja.

MZS – Malonogometno združenje Slovenije je krovna malonogometna organizacija Evropske malonogometne zveze v Sloveniji in organizira državno finale rekreativnih ekip v malem nogometu Za Prvaka Slovenije ter organizira reprezentanco Slovenije na evropskih prvenstvih. Letošnje evropsko prvenstvo EMF EURO 2016 bo na sporedu med 21. in 27. avgustom v Szekesfehervarju na Madžarskem. Leta 2017 bo evropsko prvenstvo EMF EURO 2017 konec junija na Češkem. Prvič v dveh mestih, v Brnu in v Pragi.


 

 

You must be logged in to post a comment Login