MiniEURO 2013 s podporo župana Rethymna | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

MiniEURO 2013 s podporo župana Rethymna

Priprave na miniEURO 2013 so v polnem teku, mi pa smo pred mikrofon povabili Georgeja Marinakisa, župana Rethymna, mesta na Kreti, ki bo gostilo tekmovanje.

Na začetku bi vam radi čestitali za velik uspeh – gostovanje miniEURA 2013 v vašem mestu, Rethymno. Je ta dosežek velik uspeh vaše turistične strategije za Rethymno?

Najprej bi se vam rad zahvalil za čestitke, toda nič od tega ne bo pomembno, če bo naša Občina uspela pri izpolnjevanju vseh zahtev, ki jih nosi ta izjemen športni dogodek. Naše mesto poizkuša prikazati svoje kvalitete na vse ponujene načine in našo odprto naravo ob vsaki ponujeni priložnosti. Torej, skozi leto posamezne dogodke organizira bodisi Občina, bodisi ostale organizacije in institucije v sodelovanju z Občino. Zato je miniEURO 2013 velika priložnost za Rethymno. Verjamem, da bo Rethymnu uspelo, da bo prva izbira med vsemi najbolj priljubljenimi destinacijami za počitnice.

 

Rethymno je eno izmed najlepših mest v Grčiji, miniEURO 2013 pa bo spremljan v več kot 20 evropskih državah. Menite, da bo miniEURO 2013 pomagal pri promociji Rethymna širom Evrope?

Rethymno je resnično lepo mesto in pravijo, da ni le mesto ki ga obiščeš, ampak se v njega tudi vrneš. Verjamemo, da bodo naši gostje iz dvajsetih evropskih držav navdušeni nad Rethymnom in bodo postali najboljši ambasadorji našega mesta in njegovih lepot v tujini.

 

Kakšno je vaše mnenje o sodelovanju z organizatorji v Grčiji?

Hitro smo spoznali, da je organizacijski komite sestavljen iz odgovornih ljudi s svežimi idejami, katerih sanje so organizirati velik dogodek v Rethymnu. Torej, ta pozitivna energija in dobri občutki, ki smo jih dobili od njih, bodo ključni pri odličnem sodelovanju na posameznih področjih, pri katerih se je naša Občina obvezala, da ponudi svojo pomoč.

 

Načrtujete finančno podporo Občine miniEURU 2013 in organizatorjem?

Vse Občine v Grčiji delujejo v okviru strogih proračunskih omejitev, ki ne dovoljujejo neposrednega in hitrega izplačila denarja. Vendar nas to ne zaustavlja pri učinkovitem iskanju zasebnih sponzorjev, ki bodo pomagali organizatorjem. To je nekaj kar počnemo ves čas in vemo, kako biti uspešen pri tem.

 

Menite, da bodo prebivalci Rethymna napolnili stadion na tekmah MiniEURA? Bodo ustvarili čarobno atmosfero za največji dogodek malega nogometa v Evropi, tako kot je to običajno za grške navijače?

Rethymno je živahno mesto s pomembnim univerzitetnim kampusom. Meseca oktobra je tu še vedno zelo veliko obiskovalcev. Zagotovo bo na tekmah prisotnih veliko ljudi, ki bodo podpirali zdrav športni duh ni ustvarili toplo vzdušje.

 

Ste tudi sam nogometni navdušenec, si boste ogledali kakšno tekmo miniEURA 2013?

Ne samo da spremljam nogomet – ko sem bil mlajši, sem tudi sam bil amaterski nogometaš. To bo izjemna priložnost zame in za vse ljudi, da si ogledamo nogomet na izjemno visoki ravni, tako da si bom uredil svoj urnik, da bom na tekmah lahko prisoten kolikor bo le mogoče.

 

Lanskoletni miniEURO je osvojila Romunija. Kdo bi lahko po vašem mnenju bil zmagovalec letos?

Vsi nogometni navdušenci vedo, da napovedi in “prerokbe” v tem športu ne igrajo nobene vloge. Upam, da bo zmagalo najboljše moštvo in da bodo ekipe vsem ljudem ponudile velik “show”.

You must be logged in to post a comment Login