Razpis Za prvaka Slovenije 2014 | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Razpis Za prvaka Slovenije 2014

MZS – Malonogometno Združenje Slovenije v sodelovanju z NŠ Mura Murska Sobota organizira malonogometni turnir za rekreativnega državnega prvaka Slovenije.

K udeležbi so vabljene vse ekipe prvaki, podprvaki in pokalni zmagovalci rekreativnih malonogometnih lig iz celotne Slovenije, ki ste to postali leta 2013 ali 2014 (sezona 2012/2013, 2013, 2013/14 in 2014). Kot malonogometna liga se smatra vsaka rekreativna liga, ki se igra na poljubni podlagi, v poljubnem letnem času, v poljubnih igralnih sistemih s poljubnimi pravili ter poljubnimi igralnimi žogami.

Če se prvak in/ali podprvak odpovesta nastopu, ju lahko nadomesti poljubna ekipa iz iste lige. Ligo lahko iz iste sezone zastopata največ dve ekipi in pokalni zmagovalec. Ekipe so lahko sestavljene tudi iz poljubnih igralcev iz različnih ekip iste lige.

Omejitve

Turnir je namenjen rekreativnim igralcem malega nogometa. Posledično nimajo pravice nastopa igralci, ki so v sezoni 2013/2014 nastopali v 1. in 2. slovenski futsal ligi ter igralci, ki so nastopali v 1., 2. in 3. slovenski nogometni ligi. Enake omejitve veljajo za igralce, ki nastopajo v ligah izven Slovenije.

Če ima ekipa igralce, ki sodijo pod omejitve igranja, jih lahko nadomesti s poljubnimi igralci, ki so nastopali znotraj lige.

MZS si v izrednih okoliščinah pridružuje pravico omejiti nastope posameznikov. Izredne okoliščine določa MZS samostojno v sodelovanju z organizatorji lig.

Termin in lokacija

Igralni dan turnirja »Za prvaka Slovenije« je sobota 21. junij 2014. Izvedba bo potekala v enem dnevu, s pričetkom ob 8. uri. Lokacija igranja je igrišče z umetno travo v okviru Stadiona Fazanerija, kjer domuje legendarna MURA.

Zemljevid do Stadiona Fazanerija Murska Sobota

Druženje in udobje

Ob igriščih je na voljo več garderob s tuši ter prostori za druženje z urejenim gostinskim delom pod tribunami stadiona. Na razpolago je ozvočenje z obvestili o poteku turnirja in glasbo.

Pravila

Sistem igranja je 5+1 na umetni travi, z nogometno žogo #5 blagovne znamke Fidasports Xtreme. Igralni čas je 2×12 min. V polfinalih, finalu je igralni čas 2×15 min. Tekma za 3. mesto se igra 2×10 min. Istočasno se bo igralo na do 4-ih igriščih velikosti 45×25 m na gole velikosti 3×2 m.

Igranje z nogometnimi kopačkami ni dovoljeno. Igranje s kopačkami za umetno travo, z najmanj 32 gumijastimi čepi je dovoljeno in priporočljivo. Ščitniki so zaželeni, niso pa obvezni.

Ekipa mora imeti enotne drese, ki so označeni s številkami. Ekipa mora imeti obvezno rezervno majico v drugačni barvi kot osnovni dres.

Igralec ne sme igrati za dve ekipi hkrati, četudi je bil z obema prvak lige.

Avt se izvaja z roko, gol avt z nogo. Oddaljenost nasprotnega igralca pri izvajanju avta je minimalno 1 m, drugače 5 m. Vratar lahko pri izvajanju gol avta žogo brcne čez sredino igrišča.

Rumeni karton ne pomeni izključitve 2 minuti. Drugi rumeni karton pomeni rdeči karton. Rdeči karton pomeni igranje brez igralca 5 minut ne glede na prejete zadetke in igralčeva prepoved igranja do konca tekme. Če je rdeči karton posledica nešportnega obnašanja pomeni, da ekipa igra do konca srečanja z igralcem manj. Rumeni kartoni se ne prenašajo iz tekme v tekmo. Višino kazni za rdeči karton določa MZS glede na okoliščine v posvetovanju s sodniki.

Ekipe bodo razdeljene v skupine po 4 ekipe. Vsaka ekipa odigra 3 tekme v skupini po principu vsak z vsakim. Najboljši dve ekipi iz skupine se uvrstita v nadaljevanje turnirja, ki bo do konca potekal po izločevalnem principu, kjer se zmagovalec tekme uvrsti naprej. Če bo prijavljenih ekip različno od 16/32/64 se po skupinskem delu, poleg prvih dveh ekip, naprej uvrstijo še najboljši »srečni poraženci« do zapolnitve sistema za 16/32/64 ekip.

V primeru enakega števila točk več ekip v igranju po skupinah napreduje ekipa, ki je bila boljša v medsebojnih srečanjih. Če po tem pravilo ni možno odločiti kdo napreduje odloča gol razlika, nato število danih golov in na koncu kazenski streli vpletenih ekip.

Če je tekma na izpadanje neodločena, zmagovalca odločajo kazenski streli iz 6 m, ki se izvedejo takoj po zaključku tekme brez podaljškov. Kazenske strele izvaja pet različnih igralcev iz vsake ekipe, nato po en strel istega igralca do končnega zmagovalca.

Turnir je rekreacijske narave zato naprošamo ekipe za rekreacijsko in korektno obnašanje. V veljavi bo pravilo ničelne tolerance do nekorektnega obnašanja. Ekipe z nekorektnim obnašanjem ali posamezniki znotraj ekipe bodo odstranjene iz tekmovanja.

Igranje je na lastno odgovornost.

Družine, prijatelji, podporniki

Vabimo vse podpornike, družine, prijateljice in prijatelje igralcev ekip, da se pridružijo ekipam in jih spodbujajo. Najboljši navijači bodo prejeli nagradni kip »Najboljši navijači«.

Rekreativna reprezentanca Slovenije

Turnir bo služil kot dodatni izbor igralcev za dopolnitev rekreativne malonogometne reprezentance Slovenije. Reprezentanca bo novembra nastopala na evropskem prvenstvu “miniEURO2014” v turističnem mestu Eliat ob Rdečem morju v Izraelu pod okriljem evropske rekreativne malonogometne organizacije EMF – European Minifootball Federation. Leta 2012 je rekreativna malonogometna reprezentanca Slovenije nastopala na prvem evropskem prvenstvu “miniEURO2012” v Moldaviji, ter leta 2013 na drugem “miniEURO2013” na Kreti v Grčiji. MZS je eden izmed 12-ih soustanoviteljev EMF, ter leta 2013 ustanovljene svetovne rekreativne zveze WMF – World Minifootball Federation.

Fotoreportaže, zabavne in uradne, iz evropskih prvenstev lahko pogledate na spletnih straneh MZS, Kapodol in EMF ter na njihovih socialnih omrežjih:

MZS – Facebook
MZS Twitter
Kapodol YouTube
Kapodol Facebook   
EMF
EMF Facebook
EMF YouTube
WMF
Video Official Tribute miniEURO 2013 Grčija
Video Čustva in strasti miniEURO 2013 Grčija
Video miniEURO 2013 Grčija
Video miniEURO 2012 Moldavija
Fotografije Državno prvenstvo 2013 Radomlje
Fotografije Državno prvenstvo 2012 Radomlje
Fotografije miniEURO 2013 Grčija
Fotografije miniEURO 2012 Moldavija
Fotografije Reprezentanca Slovenije miniEURO 2012 Moldavija
Fotografije Reprezentanca Slovenije miniEURO Moldavija 2012 osebne fotografije igralcev 

Mladinec Murski Črnci - Državni prvaki 2013
 
 
 
 
Žrebanje in prijava

Rok za prijave je četrtek, 12. junij 2014 do 24. ure, na dan, ko se začne svetovno prvenstvo v Braziliji. Žrebanje bo v petek, 13. junija ob 22. uri na Letnem vrtu Hotela Zvezda v Murski Soboti in bo javno, video posneto ter predvajano. Vabljeni k udeležbi na žrebu. Med žrebom se bo spremljalo tekmo na velikem platnu med Nizozemsko in Španijo.

Ekipe se prijavite preko e-pošte mzs@slomalinogomet.si ali neposredno preko online prijavnice, ki je obvezna za vse ekipe.

Razpis v PDF obliki

Online prijavnica

Prijavnina je 65 EUR na ekipo in jo je potrebno poravnati do zaključka prijav.

Podatke za nakazilo prijavnine najdete tukaj:

Podatki za plačilo

Prijavljene ekipe bomo pozvali, da prijavijo igralce do zaključka prijav. Po zaključku prijav ne bo možno spreminjati nastopajočih igralcev. Izvajala se bo kontrola osebnih dokumentov igralcev.

Rezultati žrebanja bodo objavljeni na www.slomalinogomet.si.

Nagrade

Posebni prehodni pokal MZS – zmagovalna ekipa

Veliki pokal v trajno last – zmagovalna ekipa

Stekleni plaketi – drugo in tretjeuvrščena ekipa

Medalje – igralci, trener, vodja in 3 spremljevalci prvih treh ekip (20 medalj za vsako ekipo)

Kipi – najboljši igralec, najboljši strelec, najboljši vratar, ekipa za fair play, ekipa z najboljšimi navijači

MZS partner za pokale, plakete in medalje je vodilni proizvajalec pokalov, medalj in plaket v Sloveniji Miran Skutnik iz Arclina pri Celju.

www.graverstvo-skutnik.com

www.facebook.com/pokaliplakete.medaljeskutnik

Prenočevanje

Če katera ekipa želi, lahko prenoči v Murski Soboti pri MZS partnerju Hotelu Zvezda. Pripravili so cenovno zelo ugodno prenočišče. Lahko se obrnete direktno na njih ali preko mzs@slomalinogomet.si, oziroma nas pokličite.

POZOR! ZABAVA!

Državno prvenstvo je del programa Festivala Soboški dnevi 2014. Največji zabavni dogodek v regiji. Brezplačni koncerti z Modrijani, Siddharto, 2Cellos in mnogimi drugimi. Program lahko preverite tukaj:

Festival Soboški dnevi Murska Sobota

Zelo priporočamo, da državno prvenstvo zajamete s polno prekmursko žlico, občutite prekmursko gostoljubnost, malce pospite, ter se nato osvežite v bližnjih termah.

Za več informacij smo z veseljem na voljo:

MZS – Malonogometno Združenje Slovenije

Tržaška 2, Ljubljana

Tel: 01 24 14 804

Mob: 041 670 588 (Andrej Manfreda)

mzs@slomalinogomet.si

www.slomalinogomet.si

Vljudno vabljeni k udeležbi.

MZS – Malonogometno Združenje Slovenije

Andrej Manfreda
predsednik

You must be logged in to post a comment Login