Slovenci z drugim mestom iz testnega Szekesfehervarja | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Slovenci z drugim mestom iz testnega Szekesfehervarja

christmas_cup_slo_hun5_960_500

Slovenska malonogometna reprezentanca je leto 2015 sklenila s sodelovanjem na mednarodnem prazničnem turnirju Christmas Cup, ki ga je 27. decembra gostilo prizorišče letošnjega EMF EURO 2016 – madžarski Szekesfehervar. Slovenska izbrana vrsta je vknjižila zmago proti Slovaški (2:1) ter priznala poraz gostiteljici Madžarski (1:7), kar je ob porazu Slovakov proti Madžarom pomenilo končno drugo mesto.

Ekipe so se v sklopu tradicionalnega turnirja v malem nogometu  5+1 to pot merile na parketu, testno pa so v igri preizkusili še t.i. power-play.

Opazen debi Kulčarja

V nekoliko okrnjeni zasedbi, brez vratarjev Nejca Komidarja in Andreja Horvata, obrambnega Mateja Rogača ter vezista Jureta Kandareta (poškodba), sta za še drugo letošnje slavje nad Slovaki poskrbela Aleksander Belak in Marko Karnet. Obe podaji je prispeval debitant v slovenskem dresu Kristjan Kulčar, ki je EMF EURO 2015 v hrvaškem Vrsarju izpustil zaradi poškodbe. Edini zadetek proti izjemnim in razpoloženim gostiteljem je dosegel, na podajo Darka Zorka, Velenjčan in slovaški »krvnik« iz Vrsarja Andrej Rebernik.

Na terenu Kovačec

Barve Slovenije so na madžarskem branili vratar Boris Denac, Darko Zorko, Damijan Kaučič, Marko Karnet, Denis Potrč, Aleksander Belak, Kristjan Kulčar in Andrej Rebernik, kapetanski trak pa je po slovesu Petra Pusta in Boštjana Preskarja prvič nosil Srečko Kovačec. Od selektorskega mesta se je z letom 2016 poslovil tudi Branko Kerčmar. V sklopu delegacije sta bila še predsednik MZS – Malonogometnega združenja Slovenije Andrej Manfreda in strokovni sodelavec Karl Zamuda ter skupina navijačev iz Svetega Jurija ob Ščavnici, iz kraja dvakratnih državnih prvakov med rekreativci, ekipe KMN Videm Gostilna pri Maji.

Pozorni gostitelji

Ob tem so se z odlično organizacijo že izkazali bodoči gostitelji EMF EURA 2016, ki so ob brezhibnem turnirju poskrbeli tudi za ostale plati udeležbne ter s tem še enkrat več nakazali raven organizacije letošnjega prvenstva najboljših malonogometnih reprezentanc Stare celine, ki ga bodo v Szekesfehervarju gostili med 21. in 27. avgustom.


Foto: Malonogometno Združenje Madžarske (Országos Mini-futball Szövetség)

christmas_cup_slo_hun4_960_450

christmas_cup_slo_hun3_960_450

christmas_cup_slo_hun1_960_450

christmas_cup_slo_hun2_960_450


You must be logged in to post a comment Login