V Pragi ustanovljen EMF | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

V Pragi ustanovljen EMF

EMF FOUNDERS 400x266

Hotel Embassy na Petrski ulici 22 v Pragi na Češkem je med 22. in 25.3.2012 gostil 13 držav ustanoviteljic EMF (European Minifootball Federation – evropska malonogometna federacija). EMF bo kot krovna organizacija skrbela za promocijo in širjenje rekreativnega malega nogometa v Evropi. Med soustanovitelji je tudi Slovenija, ki jo je v imenu MZS zastopal njen predsednik Andrej Manfreda. Za predsednika je bil izvoljen Razvan Burleanu, predsednik romunske malonogometne zveze. Podpredsednik je dr. Filip Juda, predsednik Češke malonogometne zveze.

EMF_FOUNDERS_400x266web
 

Trenutno članstvo EMF šteje 14 držav: Bolgarija, Grčija, Ciper, Češka, Slovaška, Slovenija, Hrvaška, Moldavija, Romunija, Luxemburg, Velika Britanija, Izrael, Italija in Kazahstan. V kratkem pričakujemo pristopno članstvo Nemčije, Črne Gore, Avstrije in Turčije.

 

Andrej Manfreda, MZS: “Od vedno smo si malonogometni rekreativci želeli, da bi se lahko združevali na nivoju Slovenije, da bi igrale različne pokrajine med seboj. Na združevanje na nivoju Evrope nismo pomislili. Sedaj smo v kratkem, po dvoletnem načrtovanju, to uresničili. Dve muhi na en mah – MZS kot slovenska in EMF kot evropska krovna organizacija bosta dežnik pod katerim se bomo združevali.”

You must be logged in to post a comment Login