Verjeli smo v cilje, ki smo si jih zastavili, in zato tudi dosegli odličen rezultat | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Verjeli smo v cilje, ki smo si jih zastavili, in zato tudi dosegli odličen rezultat

alt

V zadnjem sklopu intervjujev z igralci in delegati so o doživetjih z evropskega prvenstva miniEURO 2014 spregovorili najmlajši reprezentant Timotej Vršič, vratar Boris Denac, igralec Martin Rihtarič, vodja delegacije Zdenko Truden ter pomočnik vodje delegacije Karl Zamuda.

Timotej Vršič, ste najmlajši reprezentant, ste imeli zato na miniEURO 2014 kakšno posebno nalogo? Mogoče striženje drugih reprezentantov?

Seveda, kot najmlajši reprezentant sem imel več nalog. Ker sem frizer, sem imel posebno nalogo, in sicer sem v hotelu ostrigel soigralce in delegate ter skrbel za njihove frizure, tako da smo tudi ob petju himne izgledali urejeni.

alt

Martin Rihtarič, od samega začetka ste verjeli, da boste igrali finalno tekmo. Kako pomembno je po vašem mnenju to, da verjamete v najboljši izid?

Vsak športnik mora imeti zastavljene cilje in vanje verjeti. Naš kratkoročni cilj je bil, da igramo tekmo za tekmo in vsako seveda zmagamo, kar nam je deloma uspevalo. Dolgoročni cilj pa je bil, da igramo čim dlje na prvenstvu, odigramo zadnjo tekmo prvenstva, predvsem pa da uživamo na miniEURU v Črni gori. Vsi smo verjeli v kakovost naše ekipe in seveda v cilje, ki smo si jih zastavili, kajti le tako smo lahko dosegli tako lep rezultat: evropski podprvaki v rekreativnem malem nogometu.

alt

Boris Denac, branili ste najpomembnejši tekmi, polfinalno in finalno. Kako je bilo braniti zadetke najboljšim reprezentancam? Je bilo v užitek ali ste imeli kaj treme?

Res je, branil sem najpomembnejši tekmi prvenstva in ni se bilo lahko v tako kratkem času pripraviti na njiju. Namreč po poškodbi našega prvega vratarja Nejca Komidarja, ki je branil odlično, je bilo treba tako tudi nadaljevati. Verjel sem vase, da lahko opravim to nalogo z odliko. Uspelo mi je, a je na koncu zmanjkalo malce sreče. Na polfinalni tekmi proti Nemčiji je bila prisotna trema. Že sama misel, da igramo finale, in misel, da nas domači in prijatelji gledajo po televiziji, je bilo breme in pritisk. Ko pa se je tekma začela, je vse minilo. S pomočjo neverjetnih soigralcev smo preskočili to oviro in na vrsti je bilo finale z odličnimi Romuni. V to tekmo sem šel popolnoma neobremenjen, saj ničesar nismo imeli za izgubiti. To se je poznalo tudi na igrišču in seveda tudi v mojih obrambah. Na žalost je prišla 38. minuta in zadetek. Bil sem razočaran, a obenem na koncu presrečen.

Še enkrat bi se rad zahvalil vsem igralcem in ostalim članom ekipe za nepozabno prvenstvo in doživetje. Zahvala gre tudi moji družini, posebno sinovoma, nečaku in nečakinji, ki so ostali skoraj da brez glasilk. Zahvala pa gre tudi prijateljem in donatorjem za njihovo podporo in pomoč.

alt

Vodja delegacije Zdenko Truden, reprezentantom ste s svojim delom veliko odtehtali in skrbeli za njih na vsakem koraku. Kakšno vlogo ste imeli na miniEURO 2014 kot vodja delegacije?

Kot vodja delegacije sem skrbel za vse tiste malenkosti izven igrišča, ki so pripomogle, da je organizacija reprezentance potekala kar se da najboljše. Tako smo se skupaj s fanti in delegati dogovarjali o poteku dni na prvenstvu, skrbeti je bilo treba za opremo reprezentance in za vse ostale stvari, tako da so se fantje lahko skoncentrirali zgolj na tekme in ne na stvari izven igrišča. Bil sem moralna podpora fantom na klopi in izven nje kot tudi »deklica za vse«, saj je bilo treba vsake toliko tudi skočiti do kakšne lekarne po mazila in spreje ali npr. po kapetanski trak v športno trgovino ali pa ob 23. uri zvečer aktivirati šefa hotelske kuhinje za led, ki smo ga potrebovali za masažo po poškodbah. Moram še poudariti, da sem kot vodja delegacije prvič opravljal to zahtevno in odgovorno delo. Trudil sem se po najboljših močeh in močno upam, da so bili fantje zadovoljni in da sem tudi sam prispeval ena majhen kamenček k tako fantastičnemu uspehu reprezentance. Na koncu naj še dodam, da sem zelo zadovoljen in ponosen na vse igralce in člane odprave, saj smo živeli in dihali kot eden in se ob tem tudi zabavali. Kot sem že ob slovesu v Črni gori dejal, bi šel s tako ekipo tudi v pekel, če bi bilo treba!

alt

Pomočnik vodje delegacije Karl Zamuda, kako ste vi doživljali vse tekme iz klopi?

Iz tekme v tekmo je bilo vse bolj živčno in napeto. Za te fante je bilo užitek skrbeti, saj smo bili ekipa.

alt

You must be logged in to post a comment Login