Šipca steklarstvo - državni rekreativni prvak Slovenije 2012 | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Šipca steklarstvo – državni rekreativni prvak Slovenije 2012

 

V Športnem parku Radomlje se je v soboto zaključilo prvo državno prvenstvo Za prvaka Slovenije v rekreativnem malem nogometu. Prvi in obenem zgodovinski naslov je osvojila ekipa Šipca steklarstvo iz Ljubljane, ki je v infarktnem finalu po izvajanju kazenskih strelov s 5:4 (redni del 3:3) ugnala odlično zasedbo KMN Mladinec iz Murskih Črncev iz Prekmurja. Končni bron je osvojil celjski Šargi, ki je bil srečnejši v “loteriji” kazenskih strelov z ormoškim Jerič Črnim Ribičem.

Dvojna “kanta” neporaženim Ljubljančanom

Premierni slovenski prvaki so na rokah ekipnega vodje Hajra Rizviča, ki velja za velikega ljubitelja in podpornika rekreativnega malega nogometa in njegovih socialnih elementov, visoko dvignili pokal najboljših rekreativcev v Sloveniji za leto 2012, še višje pa prehodnega, ki bo vitrine Šipce steklarstva krasil (vsaj) do 6. julija 2013, ko bo na sporedu državno prvenstvo 2013. Državni prvaki v Športnem parku Radomlje, ki so se izkazali kot odlični gostitelji, niso oddali niti ene same točke, vse do finala pa so slavili z vsaj tremi zadetki razlike.

 

Šipca steklarstvo s pokalom za prvaka Slovenije 2012 in prehodnim pokalom 

 

Mitja Flisar (KMN Mladinec Murski Črnci) in Peter Kelenc (MNK Marinero Celje)

Najboljši strelec in tudi igralec turnirja je postal izjemni Mitja Flisar, član pomurske ekipe KMN Mladinec iz Murskih Črncev. 23-letni napadalec je na devetih tekmah dosegel 17 zadetkov, z zadnjima dvema v finalnem obračunu pa je segel tudi po igralskem nazivu. Mitja Flisar je bil na seznamu rekreativne reprezentance Slovenije za evropsko prvenstvo miniEURO2012, vendar se evropskega prvenstva žal ni mogel udeležiti. Za najboljšega vratarja je bil izbran odlični čuvaj celjskega MNK Marinera, 42-letni Peter Kelenc, kateremu je pot do polfinala preprečil kasnejši pomurski finalist in je s tem postal tudi kandidat za reprezentanco Slovenije.

 

Najboljši strelec (17 zadetkov) in igralec turnirja Mitja Flisar (KMN Mladinec – Ravenska liga)

 

“Fair-play” Ormožanom, naj navijači iz Loke pri Mengšu

Priznanje za “Fair-play” je osvojila četrto uvrščena ekipa prvenstva Jerebič Črni Ribič, nagrado za naj navijače pa celodnevni zvesti podporniki ŠD Loke pri Mengšu, ki je v osmini finala priznala poraz Šmarju-Sap pri Grosuplju.

Vse ostale novice, informacije ter podrobne rezultate prvega turnirja za prvaka Slovenije si lahko pogledate na posebej pripravljenih podstraneh spletnega portala Kapodol!

V nove boje 6. julija 2013 prvaki in podprvaki

V izjemno pestrem sobotnem dnevu je v sodobno urejenem Športnem parku Radomlje v štirih tekmovalnih skupinah brcalo 22 ligaških rekreativnih prvakov iz desetih od trinajstih slovenskih regij. Od 9. do 21. ure je bilo na štirih vzporednih igriščih na umetni travi na sporedu kar 66 tekem, ki so se igrala po pravilih EMF – European Minifootball Federation. V pestrih predstavah najboljših slovenskih rekreativcev je čez cel dan uživalo tudi nemalo gledalcev in navijačev ekip, ki so uživali tudi v logističnem delu tekmovanja. Organizacija turnirja je uspela, prvake in podprvake rekreativnih lig 2011/2012, 2012, 2012/2013 in 2013 pa MZS že sedaj poziva k udeležbi na naslednje državno prvenstvo za rekreativnega prvaka Slovenije 2013, ki bo v temperaturno bolj prijaznem juliju, točneje v soboto, 6. julija 2013. Sprememba torej glede na letošnja pravila, pravico nastopa na državnem prvenstvu bodo imele vse prvo in drugo uvrščene ekipe rekreativnih malonogometnih lig.

Zahvala

Zahvaljujemo se ekipi Kapodol ter vsem sodelavcem MZS za neprespane noči in odrekanja v zasebnem življenju, da se je lahko izpeljalo premierno državno prvenstvo. MZS – Malonogometno Združenje Slovenije se zahvaljuje tudi vsem udeležencem in igralcem prvenstva, da so kljub neugodnem zimskem terminu (srečno lepo sončno vreme) in veliki oddaljenosti prišli v Športni park Radomlje ter odigrali tolikšno število tekem, kar je bilo fizično zelo naporno. Posebna hvala vodjem ekip in organizatorjem lig na njihovi požrtvovalnosti ob angažiranju igralcev in njihovem usklajevanju. Hvala zaposlenim in vodstvu Športnega parka Radomlje, da so podali roko sodelovanja in verjeli v malonogometne rekreativce.

Lepo vas pozdravljamo z željo po ponovnem snidenju v soboto 6. julija.

You must be logged in to post a comment Login