Armin Čajič - ŠD Avgust Gašperin po novo priložnost | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Armin Čajič – ŠD Avgust Gašperin po novo priložnost

Med ekipami, ki so sodelovale na premiernem novembrskem rekreativnem prvenstvu Za državnega prvaka Slovenije, je po številu naslovov v svoji matični ligi najbolj izstopala gorenjska ekipa ŠD Avgust Gašperin iz Stare Fužine. Aktualni prvaki Zimske lige Bohinj so svoje temelje postavili leta 1999, odtlej pa so v ligi slavili kar šestkrat. Prva izmed dveh gorenjskih predstavnic na turnirju se je v Radomljah prebila do četrtfinala, kjer je po rednem delu brez zadetkov in loteriji šestmetrovk morala priznati premoč ormoškem predstavniku Jerebič Črni Ribič. Ekipne vtise po koncu turnirja je za Kapodol strnil kapetan moštva, 30-letni Armin Čajič.

 

Armin, ste z ekipo pričakovali uvrstitev med najboljšo osmerico?

“V bistvu se z ekipami nismo poznali, razen ene ekipe iz naše regije. Pač, smo šli “na blef” dobesedno.”

 

Je bilo kljub temu po loteriji v četrtfinalu kaj razočaranja?

“V rednem delu smo iz enega protinapada stresli vratnico, penali pa so tako ali tako loterija. Kljub temu ne bi rekel, da smo bili razočarani.”

 

Kako si videl kakovost ostalih ekip, skozi skupinski del in končnico?

“Lahko rečem, da je bila večina ekip na našem nivoju. Razen Šipca steklarstva, ki je bila res ekstra klasa.”

 

Kakšno je bilo splošno vzdušje v ekipi po turnirju?

“Ni kaj, to je bil največji turnir na katerem smo nastopili. Fantje so bili z vsem skupaj zadovoljni. Mogoče z izjemo vremenskih razmer, bilo je malo mraz.”

 

Bili ste ligaško najtrofejnejša ekipa na turnirju, v matični ligi Bohinju ste bili prvak kar šestkrat. Za kako močno ligo gre?

“Liga je zanimiva. Ekipe prihajajo iz Zgornje Gorenjske, tu je vedno tudi nekaj Primorcev.”

 

Julija prihaja nov turnir, nova priložnost.

“Zagotovo pridemo. Pred tem moramo seveda oddelati še to zimsko sezono v Bohinju.”

 

Bi pred drugim turnirjem kaj spremenili, dodali?

“Organizacija je bila že tako vrhunska. Nismo še sodelovali na turnirju s toliko tekmami na toliko igriščih istočasno. Tu ni kaj dodati.”

 

Ekipa ŠD Avgust Gašperin je svoj krstni nastop v Radomljah pričela v petčlanski tekmovalni skupini C, kjer je vknjižila tri remije (MMNL Brežice Krško 1:1, ŠD KMK Merks Mof 0:0, KMN Libero 2:2) in poraz s kasnejšim prvakom Šipca steklarstvom (5:1). Tri točke so zadostovale za preboj v osmino finala, kjer nasprotnika ni bilo, povsem drugače je bilo v napetem in negotovem četrtfinalu z Ormožani, ki so po strelih z bele točke modrim preprečili ponovno (polfinalno) snidenje s “steklarji” iz Ljubljane.

 

Ekipa ŠD August Gašperin

 

Ogrevanje igralcev ŠD August Gašperin pred tekmo

You must be logged in to post a comment Login