Žreb za miniEURO 2015 Sloveniji določil reprezentance Moldavije, Italije in Madžarske | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

Žreb za miniEURO 2015 Sloveniji določil reprezentance Moldavije, Italije in Madžarske

alt

altSlovenska malonogometna reprezentanca se bo na letošnjem evropskem prvenstvu miniEURO 2015 v prvem delu tekmovanja pomerila z reprezentancami Moldavije, Italije in Madžarske. Tako je določil včerajšnji žreb v hrvaškem Vrsarju, kjer se bo od 21. septembra do 26. septembra med seboj pomerilo 32 malonogometnih reprezentanc. Slovenci, ki so evropski podprvaki, imajo tako kot vsako leto cilj preboj iz skupine v nadaljnji del tekmovanja.

Predsednik Malonogometnega združenja Slovenije (MZS) Andrej Manfreda je po žrebu povedal: »Italija je pripravila najmočnejšo ekipo do sedaj, saj so bili sprva mišljeni za organizacijo miniEURA 2015 v Torinu, a žal niso izpolnjevali pogojev, tako da jih smatram kot favorite. Moldavci so se vedno do sedaj izkazali kot zelo močna ekipa in so slovensko reprezentanco tudi že premagali. Četudi je Madžarska neznanka in bo letos prvič tekmovala na miniEURU 2015, bodo sodeč po njihovih predsednici malonogometnega združenja pripeljali najlepše in najmočnejše možne madžarske rekreativne malonogometaše«.

Glede drugih skupin pa predsednik MZS Andrej Manfreda pravi, da je po njegovem mnenju težka skupina B (Romunija, Bolgarija, Škotska, Srbija), ostale pa vidi kot med seboj zelo izenačene. »Te dvoboje bo zanimivo in zabavno spremljati, zato vas vabim, da se nam pridružite v Vrsarju in podprete našo reprezentanco,« še dodaja Manfreda.

Thanos Papadopoulos, glavni direktor Evropskega malonogometnega združenja (EMF), je prepričan, da bo to prvenstvo vrhunski dogodek, saj je Hrvaška poznana kot športna in nogometna država.

Bruno Alpeza, predsednik Malonogometnega združenja Hrvaške, je povedal, da bosta Hrvaška in Maistra naredili vse, da bo dogodek visoko kakovosten.

Christoph Koechy, podpredsednik EMF, pa je poudaril, da je mali nogomet šport, ki združuje ljudi in verjame, da bo v Vrsarju na evropskem prvenstvu odlično.

alt

You must be logged in to post a comment Login