V igri se je poznalo, da dihamo vsi za enega in eden za vse | slomalinogomet.si
slomalinogomet.si

V igri se je poznalo, da dihamo vsi za enega in eden za vse

alt

V drugem sklopu intervjujev z igralci in delegati so o dogodivščinah v Črni gori na miniEURO 2014 spregovorili igralci Damijan Kaučič, Darko Zorko, Srečko Kovačec, Jure Kandare ter predsednik MZS Andrej Manfreda.

Damijan Kaučič, veliki nogomet igrate v 2. slovenski ligi. V čem je mali nogomet za vas drugačen od velikega?

Mali nogomet igram predvsem za sprostitev. Dojemam ga kot hobi, druženje, rekreacijo. Seveda pa gre tako pri velikem kot malem nogometu za ljubezen do nogometa in željo po dokazovanju ter seveda zmagovanju.

alt

Darko Zorko, na evropskem prvenstvu je bil z vami tudi vaš brat. Kako je bilo imeti podporo družine na tribuni?

Glede na to, da sem bil prvič na tako velikem tekmovanju, je bila prisotnost brata vsekakor dobrodošla in je bila med drugim tudi dodatna motivacija. Sicer pa so doma tudi vsi ostali člani družine spremljali tekme ter navijali za nas.

alt

Srečko Kovačec, povejte nam, kaj vam je rekel natakar v Črni gori in kako ste mu odgovorili na njegove provokacije.

V lokalu smo se z natakarjem pogovarjali o dosedanjih uspehih Slovenije, o tem, da smo na miniEURO 2013 dobili samo eno točko in da naj na miniEURO 2014 ne bi bilo nič boljše. Natakar pa si je seveda najbolj privoščil mene zaradi višine, in mi rekel, da ne morem igrati, ker sem premajhen. In sem mu odgovoril, da bo že videl, ko bom dal gol – takrat se bom obrnil v kamero in rekel: »evo ti konobar«. In to se je tudi zgodilo, na tekmi proti Nemčiji sem dal gol.

alt

Jure Kandare, tako kot ene par igralcev ste bili na miniEURO že drugič. Je bilo vzdušje v ekipi letos boljše in lahko po vašem mnenju vzdušje pripomore k boljšim rezultatom ekipe?

Vzdušje je bilo seveda boljše. Imeli smo več časa za priprave na miniEURO 2014, čeprav smo imeli samo štiri treninge, se veliko fantov že od prej pozna in nekateri tudi že več let igrajo skupaj, kar je bilo razvidno tako na treningih kot tudi na samem miniEURO 2014 v Črni gori. Vzdušje je ključnega pomena v vsaki ekipi, kajti brez sporazumevanja in dobrega komuniciranja ekipa ne deluje pravilno, na samem miniEURO smo pokazali in dokazali, da se znamo sporazumevati in komunicirati. Ekipa je bilo vedno skupaj tako izven igrišča kot tudi na igrišču in v sami igri se je poznalo, da dihamo vsi za enega in eden za vse in to smo tudi potrdili z nepričakovanim, vendar zasluženim naslovom viceprvakov Evrope.

alt

Andrej Manfreda, kako bi ocenili organizacijo evropskega prvenstva v Črni gori?

Na splošno glede na kratko pripravljalno obdobje je izpadlo več kot odlično. Z vsakim evropskim prvenstvom miniEURO gremo korak naprej. Naslednji korak višje bo letos poleti v Torinu, na miniEURO 2015. Torino je letos tudi športna prestolnica Evropske unije.

Mislim, da se potrebuje za organizacijo evropskega prvenstva vsaj leto in pol priprav. Da se iz vseh vidikov izpelje optimalno in da organizatorju na koncu dogodek prinese poleg vseh pozitivnih emocij tudi ekonomski dobiček in ne izgube, kot se je to zgodilo v Črni gori. V Črni gori je bilo zaradi odpovedi prvenstva v Izraelu le 3 mesece časa za organizacijo. Bilo je prisotno mnogo dvoma, vendar se je na koncu izkazal kot nepotreben.

Črnogorci so z majhno ekipo entuziastov in s pomočjo članov EMF uspeli izpeljati misijo nemogoče. Sami sebi so pravili čarovniki. Upravičeno. Vse pohvale. Tudi sam sem sodeloval v organizaciji in pridobljene izkušnje so kar nepričakovane. Ni mali zalogaj gostiti 24 držav s 500 delegati. Imamo ogromno rezerve v organizaciji miniEURO znotraj same zveze EMF. Odstraniti je treba slabo in izkoristiti dobro prakso. Mislim, da bo organizator miniEURO 2015 v Torinu naredil vse, da se rezerva maksimalno izkoristi v korist vseh.

Še enkrat vse pohvale črnogorskemu malonogometnemu združenju in članom EMF za podporo ter razumevanje. In poziv vsem, ki nas spremljajo – dobrodošli letos poleti v olimpijskem Torinu, da iz prve roke okusite vse dobrote evropskega malega nogometa ter kulinarične in ostale gostoljubnosti regije Piemonte. Tudi Azurna obala in Provansa nista več daleč in je to lahko odlična priložnost za dopust.

alt

You must be logged in to post a comment Login